Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dortmund-spillere sier de er det eneste laget i Europa som kan slå Bayern München

Selvsikre før helgas storoppgjør.

KLARE FOR KAMP: Borussia Dortmund tar imot serieleder Bayern München i Bundesliga lørdag. Nuri Sahin (t.v.), Mats Hummels og Marco Reus er ivrige etter å slå det suverene bortelaget. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB Scanpix
KLARE FOR KAMP: Borussia Dortmund tar imot serieleder Bayern München i Bundesliga lørdag. Nuri Sahin (t.v.), Mats Hummels og Marco Reus er ivrige etter å slå det suverene bortelaget. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ilkay Gündogan tror Borussia Dortmund for øyeblikket er alene om å kunne slå Bayern München. Lørdag møtes bundesligarivalene til toppkamp.

Serietoer Dortmund er fire poeng bak Bayern før det braker løs på hjemmebane. Forrige sesong møttes lagene i en heltysk mesterligafinale.

Bayern-stjernen Franck Ribéry har allerede pekt ut oppgjøret som «helt avgjørende» i gullkampen.

- Det er en stor utfordring. Det (Bayern) er det tøffeste laget å spille mot i hele Europa. Dette blir et høydepunkt i sesongen, sier Gündogan til Kicker.

I forrige serierunde satte Bayern München rekord da klubben spilte sin 37. bundesligakamp på rad uten å tape. Den utrolige rekken er Dortmund ivrig etter å stoppe.

Men vertenes oppladning har ikke vært den beste. Forsvarsduoen Mats Hummels og Marcel Schmelzer mister prestisjemøtet etter å ha pådratt seg skader under Tysklands seier over England tirsdag. Verst gikk det for Hummels. Midtstopperen er ute med en ankelskade til januar.

Går for seier Også Gündogan er for tiden satt på sidelinjen (ryggskade). Den tyske midtbanespilleren mener Dortmund har oppskriften på hvordan suverene Bayern skal beseires.

- I både den tyske supercupen og mesterligafinalen viste vi at vi er det eneste laget i Bundesliga, kanskje i hele Europa, som er i stand til å stoppe Bayern. Vi tror på styrkene våre, og vi har selvtillit nok til å gå for seier, sier Gündogan.

23-åringen utlignet for Dortmund fra straffemerket under 1-2-tapet for Bayern i mesterligafinalen på Wembley i mai. Han scoret også de gulsvartes siste mål i 4-2-seieren over Pep Guardiolas lag i sommerens tyske supercupfinale.

Götze-retur Gündogan ser fram til å møte Mario Götze. Midtbanestjernen forlot Dortmund til fordel for Bayern i sommer etter en overgang verdt over 300 millioner kroner.

- Det blir rart å se ham i rød drakt. Uansett er Mario fortsatt en del av gjengen, selv om han spiller for Bayern. Vi holder fortsatt kontakten og ønsker ham alt godt, sier Gündogan.

Götze innrømmer at han gruer seg til å komme tilbake til Dortmund for første gang siden overgangen.

- Det blir en av mine tøffeste stunder i karrieren. Jeg må klare å takle det, siden det var mitt valg å forlate Dortmund, sier Götze før storkampen.

Dortmund-direktør Hans Joachim Watzke ber hjemmefansen spare Götze for tilrop og hets fra tribunen.

- Mario fortjener det ikke. Han oppførte seg skikkelig i den tiden han var hos oss, sier Watzke.

(NTB)