Champions League

Dortmund-spillerne ønsket ikke å spille dagen etter angrepet. Nå har de et svært dårlig utgangspunkt før returkampen

Det var tydelig at hjemmelaget slet med å gjøre sitt beste, et drøyt døgn etter eksplosjonene utenfor bussen deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Borussia Dortmund - AS Monaco 1-3 (0-2)

(Dagbladet): Hjemmelaget fikk verst tenkelig åpning på den utsatte kampen mot Monaco, onsdag kveld.

Allerede etter 15 minutter fikk bortelaget en straffe, da Sokratis Papastathopoulos var litt vel ivrig og felte Kylian Mbappé. Men da Fabinho skulle banke ballen i mål fra krittmerket skjøt han ballen utenfor, og Dortmund slapp unna med skrekken.

Foreløpig. For tre minutter senere satte Mbappé ballen i mål etter en kontring, og sendte bortelaget i ledelsen på det som burde blitt avblåst for offside.

Og da hjemmelagets egen forsvarsspiller, Sven Bender, stupte ballen i eget mål, så det meget mørkt ut for de gule og svarte.

Slet

Før kampen uttalte Dortmund-trener Thomas Tuchel at hans spillere ikke ønsket å spille kampen, men at byråkratiet og kommersialiseringen styrer over sporten. Det var altså ikke overraskende at hjemmelaget slet litt mer enn forventet.

Men det var ikke gitt at det var Monaco som skulle få den beste starten. Det vinglet mye i starten, og der bortelaget satt de mulighetene de trengte, slet Dortmund med å sette sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer