<strong>FRYKTET FOR LIVET:</strong> Nuri Sahin har skrevet om hvordan det var å være i Dortmund-bussen da den ble angrepet tidligere i år. Tyrkeren fryktet for livet. Her i samtale med lagkamerat Emre Mor. Foto: AFP PHOTO
FRYKTET FOR LIVET: Nuri Sahin har skrevet om hvordan det var å være i Dortmund-bussen da den ble angrepet tidligere i år. Tyrkeren fryktet for livet. Her i samtale med lagkamerat Emre Mor. Foto: AFP PHOTO Vis mer

Angrepet på Dortmund-bussen

Dortmund-stjerna snakker ut om de dramatiske minuttene da bussen ble angrepet: - Jeg tenkte på å dø

Nuri Sahin åpner seg opp om tiden før, under og etter at bussen deres ble angrepet tidligere i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I et innlegg på The Players Tribune - en side der idrettsutøvere selv skriver om hendelser fra sine karrierer - forteller den tyrkiske Dortmund-spilleren Nuri Sahin om hvordan han opplevde eksplosjonene ved spillerbussen før Champions League-kampen mot Monaco.

På vei til hjemmebanen Signal Iduna Park, ble tre sprengladninger detonert utenfor tyskernes buss. Eksplosjonene rystet en hel fotballverden. Kampen ble utsagn i ett døgn, og forsvarsspiller Marc Bartra ble truffet av glass-splinter da en rekke vinduer ble blåst ut i eksplosjonen.

«Jeg satt med Marcel (Schmelzer), og jeg husker han spurte om jeg kunne gi ham en flaske fra hylla siden av meg. Jeg strakk meg for å hente flasken, og plutselig... BANG. En eksplosjon blåste inn i vinduet vårt», skriver Sahin.

«Bli nede! Bli nede!»

Bussturen fra Dortmunds spillerhotell til Signal Iduna Park er kort. Det smalt rett etter at de begynte å kjøre. Sahin følte som om alt gikk i sakte film da det eksploderte.

«Jeg ante ikke hva som skjedde. Det føltes som om jeg... frøs... tror jeg. I løpet av to sekunder begynte jeg å tenke på livet mitt. Jeg tenkte på å dø - men jeg tenkte på å leve også. Så tenkte jeg på familien min. Jeg så min fem år gamle sønn, min ett år gamle datter og kona mi. Jeg kunne føle at de var der med meg. Så falt jeg ut av de tankene... og innså hvor jeg var. Jeg snudde meg rundt og så lagkameraten min Marc Bartra. Armen hans blødde... stygt... jeg tittet opp og så ham i øynene. Jeg kommer aldri til å glemme øynene hans. De var mørke og redde. Jeg så at de andre gutta rundt han begynte å reise seg, men jeg skrek «Bli nede! Bli nede! Kom dere vekk fra vinduene!» så høyt jeg kunne».

<strong>BARTRA-HYLLEST:</strong> Nuri Sahin (til høyre), Marco Reus og de andre Dortmund-gutta viste frem skadde Marc Bartras drakt til hjemmefansen etter kampen mot Eintracht Frankfurt i april. Foto: AP Photo
BARTRA-HYLLEST: Nuri Sahin (til høyre), Marco Reus og de andre Dortmund-gutta viste frem skadde Marc Bartras drakt til hjemmefansen etter kampen mot Eintracht Frankfurt i april. Foto: AP Photo Vis mer

Trodde de skulle bli drept

Dortmund-spillerne skjønte ikke hva som foregikk, og ut i fra Sahins beskrivelser var det mye som, forståelig nok, minnet om panikktilstander i bussen. Sahin ba bussjåføren om å fortsette og kjøre.

«Jeg trodde kanskje at noen prøvde å komme seg på bussen for å, du vet... drepe oss alle.»

Etter at bussen kom seg noen meter oppover veien, skrudde Sahin på telefonen sin for å ringe moren og kona. Han fortalte at alt var greit, men at han ikke visste akkurat hva som hadde skjedd.

«Jeg la på, så meg rundt og så at alle bare satt... stille. Ingen bevegde seg eller snakket. Jeg så ikke på bussen da jeg gikk av... Jeg ville bare komme meg vekk fra den».

Var i sjokk

Deretter fikk Sahin en av lagkameratenes telefon. Der var Bartras kone på tråden. Han fortalte henne hva som hadde skjedd.

«Jeg måtte fortelle henne om hva som skjedde. Jeg kunne høre at hun gråt. Jeg kommer aldri til å glemme den lyden så lenge jeg lever. Aldri. Jeg gråt ikke etter at vi gikk av bussen - jeg var i sjokk. Jeg prøvde bare å puste», skriver Sahin.

Kampen ble spilt dagen etter, og endte med 3-2-seier til Monaco. Monaco vant også sammenlagt, og tok seg dermed videre til semifinale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer