Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dortmund-stjerne klar for City: - Bytter klubb på grunn av Guardiola

Her er dagens ryktebørs.

KLAR FOR CITY: Dortmunds Ilkay Gündogan er klar for Premier League. Her er han med ballen i duell med Portos Ruben Neves. Foto: Bernd Thissen/dpa/NTB Scanpix
KLAR FOR CITY: Dortmunds Ilkay Gündogan er klar for Premier League. Her er han med ballen i duell med Portos Ruben Neves. Foto: Bernd Thissen/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): I dag bekreftet Manchester City at de har sikret seg Borussia Dortmunds midtbanestjerne Ilkay Gündogan. Han har skrevet under på en fireårskontrakt med klubben. Prislappen skal ligge på rundt 250 millioner kroner, ifølge engelske medier. En ivrig Gündogan skrev selv til Manchester City at de måtte annonsere overgangen tidligere i dag (se boks i høyremargen).

«Grunnen til at jeg bytter klubb er den fantastiske muligheten for å spille under Pep Guardiola i Manchester City. Det var Guardiola som spurte meg, og jeg er overbevist om at det er det riktige steget for meg på nåværende tidspunkt. Under hans ledelse vil jeg utvikle meg som fotballspiller», skriver han blant annet på Facebook.

Og skal vi tro The Sun har Pep Guardiola også sett seg ut PSG-spiller Marquinhos. Brasilianeren har slitt med å få spille fast i den franske klubben, og 22-åringen håper på en overgang i sommer. De kan imidlertid få konkurranse fra byrival Manchester United og Chelsea.

Liverpool skal på sin side være i diskusjoner med Anderlecht-unggutten Samuel Bastien, skriver Daily Mail. 19-åringen fra Belgia har vært på lån i Serie B-klubben Avellino denne sesongen. Prisen skal ligge på rundt 48 millioner norske kroner. Bastien blir omtalt som en talentfull midtbanespiller som skal ha vært i samtaler med Liverpool siden mars.

Daily Mirror skriver at José Mourinho har tatt kontakt med Bordeaux i anledning 19 år gamle Adam Ounas. Den offensive midtbanespilleren har lagt bak seg en veldig god sesong i Frankrike og scoret blant annet seks mål på 28 kamper. Det spekulerer i at United må bla opp med en stor sum for å sikre seg spilleren, som er bundet til Bordeaux fram til 2019.

Samme avis hevder at Ryan Giggs har bestemt seg for å forlate Manchester United. Waliseren har kommet hjem fra ferie og skal ha bestemt seg for framtiden. Det har lenge vært spekulert i hva assistenttreneren til Louis van Gaal ville gjøre nå som José Mourinho styrer butikken. Han skal ikke ha blitt tilbudt samme rolle under portugiseren.

Juventus-stjerne Paul Pogba har blitt linket til øst og vest det siste året, og det kommer ikke til å være mindre spekulasjoner rundt midtbaneeleganten. Real Madrid-manager Zinedine Zidane har uttalt til Daily Mail at «alle lag» ville likt å ha spilleren. Real Madrid-president Florentino Perez har innrømmet at hovedstadsklubben kan forsøke å sikre seg 23-åringen i sommer.

Andre rykter:

• Paul Pogba nærmer seg Barcelona (The Sun).

• Pepe Reinas far sier det ikke er noe hold i sønnens Liverpool-rykter (Daily Express).

• Manchester City vil hente Bologna-talentet Amadou Diawara (italienske medier).

• Chelsea er klare til å legge inn bud på Roma-forsvarer Antonio Rudiger (Daily Star).

• Real Madrid vil hente David de Gea for så å låne han ut igjen til United (Daily Star).

* Dagbladet og FourFourTwo vil følge overgangsmarkedet Premier League-klubbene opererer i tett de neste månedene. De største overgangene i de andre store ligaene vil også bli omtalt. Følg med for de siste oppdateringene på db.no.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!