Dortmund-talent legger opp etter skrekkskade

Dario Scuderi (21) pådro seg en skrekkelig kneskade for tre år siden. Nå tvinges Dortmund-spilleren til å legge opp.

STERKE BILDER: Han har kjempet tappert og lenge etter skrekkskaden, men tre år og ni operasjoner legger Dario Scuderi opp. Vis mer

Italienske Dario Scuderi var et av mange lovende talenter i den tyske storklubben Borussia Dortmund. Han kom til gultrøyene som 11-åring i 2009, og han spilte seg raskt oppover gradene i klubben.

Han spilte høyreback, men ble ansatt som en allsidig spiller av ungdomstrenerne. Den daværende Dortmund-manageren Thomas Tuchel skal også ha blitt imponert over det han så av italieneren, ifølge Bundesligas nettside.

Men i 2016 skulle karrieren hans ta en brå vending. For Scuderi, som den gang var 18 år gammel, pådro seg en grusom kneskade i aksjon for Dortmunds ungdomslag. Det var i en kamp mot Legia Warszawa i UEFA Youth League at det gikk så galt. Scuderi fikk en skikkelig vridning i sitt venstre kne.

- Det var den verste skaden du kan tenke deg. Så å si alt revnet. Leddbåndene hans, alle muskler og sener, sa Scuderi sin kirurg, Michael Strobel, på den tida.

Etter skaden uttrykte klubben sin støtte til Scuderi:

Etter ni operasjoner fikk han omsider spille fotball igjen etter bare ni måneder på sidelinja. Men unggutten kom seg aldri skikkelig etter operasjonene, og på mandag ble det klart at han må legge opp. Bare 21 år gammel.

Til tross for den horrible skaden, nektet høyrebacken å gi seg, og han var fast bestemt på å spille fotball for Dortmund igjen. Han klarte å gjøre seg spilleklar for U23-laget til Dortmund i fjor, men han ble værende på benken.

Likevel anså den lovende unggutten dette som en bragd.

- Det var naturligvis veldig spesielt for meg etter så lang tid ute, sa han etter å ha vært en del av Dortmunds tropp.

Men han måtte altså til slutt gi opp. Som et lite plaster på såret fikk han garantier fra Dortmund at de skulle betale studiene hans utenfor fotballen, dersom han la opp.