Dortmund tangerte Bayern-rekord

Tok sin åttende strake borteseier, og overvintrer med 10 poengs luke.

USTOPPELIGE: Borussia Dortmund virker ustoppelige i Bundesliga. Søndag tok de sin åttende strake borteseier, og leder serien med 10 poeng til nærmeste utfordrer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Michael Probst
USTOPPELIGE: Borussia Dortmund virker ustoppelige i Bundesliga. Søndag tok de sin åttende strake borteseier, og leder serien med 10 poeng til nærmeste utfordrer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Michael Probst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Borussia Dortmund økte ledelsen i tysk Bundesliga fotball med borteseier over Nürnberg søndag.

Allerede lørdag ble det klart at Borussia Dortmund kommer til å overvintre på toppen av tabellen i den tyske Bundesligaen, da Mainz tapte for Eintracht Frankfurt.

Etter søndagens seier over Nürnberg har Borussia Dortmund ti poengs forsprang til nærmeste utfordrer Mainz. To runder gjenstår av høstsesongen.

Mats Hummels sendte gjestene i føringen etter 23 minutter. To minutter før full tid punkterte Robert Lewandowski, som fikk tillit i Lucas Barrios? skadefravær, kampen da han gjorde 2-0 til Dortmund.

Det var serielederens sjette strake seier, og den åttende av åtte mulige borteseirer så langt denne sesongen. Laget har skaffet seg et så stort forsprang at Bayern München-trener Louis van Gaal allerede i helgen erklærte at han har gitt opp gullkampen.

Og apropos Bayern og Dortmund: BVB tangerte Bayerns Bundesliga-rekord med åtte strake borteseirer.

To ganger tidligere (1994/95 og 1995/96) har Borussia Dortmund toppet tabellen ved vinterpausen. Begge sesongene endte det med seriegull for klubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer