Dortmund terger Bayern med Solskjær-trøye

Utstilt på klubbmuseet før Champions League-finalen.

FREKK NEDTELLING: Borussia Dortmund og manager Jürgen Klopp (innfelt) er kjent for å ha glimt i øyet. Nå bygger de opp til kamp med et aldri så lite Solskjær-stikk i retning Bayern München. Foto: NTB Scanpix
FREKK NEDTELLING: Borussia Dortmund og manager Jürgen Klopp (innfelt) er kjent for å ha glimt i øyet. Nå bygger de opp til kamp med et aldri så lite Solskjær-stikk i retning Bayern München. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet:) Den psykologiske krigføringen er i gang, seks dager før den heltyske finalen i Champions League:

Da Borussia Dortmund nylig arrangerte den faste mediedagen de er pålagt å avholde i forkant av kampen, kunne de stolt vise fram en rød fotballtrøye de har på utstilling.

Drakta har navnet «SOLSKJAER» og tallet «20» på ryggen.

På denne måten ønsker klubben å gi et stikk til Bayern München - klubben Ole Gunnar Solskjær senket med sitt overtidsmål i 1999 - melder ESPN.

Trøya - som du kan se bilde av i denne bloggen - er tilsynelatende ikke den samme som den nåværende Molde-treneren brukte da han tuppet ballen i nettaket over Oliver Kahn. Det dreier seg trolig heller om en skjorte han byttet fra seg da United møtte nettopp Borussia Dortmund i Champions League i 1997.

Men uansett har den gamle United-spissen et navn mange engelskmenn forbinder med en dramatisk, rød triumf for 14 år siden.

Mens det i Tyskland vekker minner om et smertelig tap, noe Borussia Dortmund nå forsøker å utnytte.