STJERNEFALL: Borussia Dortmund's Marco Reus jublet for sitt åpningsmål mot Borussia Mönchengladbach på lørdag. I morgen sitter han hjemme og ser laget sitt mot Odd på tv. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB Scanpix
STJERNEFALL: Borussia Dortmund's Marco Reus jublet for sitt åpningsmål mot Borussia Mönchengladbach på lørdag. I morgen sitter han hjemme og ser laget sitt mot Odd på tv. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Dortmunds største stjerne dropper Norge-tur på grunn av kunstgressfrykt

Marco Reus.

(Dagbladet:) Torsdag blir det grenlandske fotballpublikum servert en godbit av de kulinariske. Da kommer Borussia Dortmund til kunstgresset på Skagerak Arena for å spille Europa League-kvalifisering.

De gule og svarte har fascinert en hel fotballverden de siste åra med temposterkt spill, en egen evne til å finne nye talenter, et entusiastisk hjemmepublikum - og sirkusets kanskje mest karismatiske trener i Jürgen Klopp.

Men det siste året har glorien falmet. I fjor ble laget tidlig hektet av fra toppstriden, og i april bestemte Klopp seg for å forlate klubben. Likevel er det fortsatt store navn igjen i Dortmund:

Mats Hummels, Henrik Mkhitaryan, Ilkay Gündogan, Shinji Kagawa, Pierre-Emerick Aubameyang og Marco Reus spilte alle da Borussia Mönchengladbach ble banket 4-0 i serieåpningen sist helg. Ikke alle blir å se i Skien.

I dag bekreftet Dortmund at Marco Reus, som scoret kampens første mål, holder seg hjemme. Reus pådro seg en smell i kampen mot Borussia, og forlot banen 12 minutter før slutt. Tirsdag trente 26-åringen uten nevneverdige problemer, men noen flytur til Norge blir det ikke.

Ifølge den tyske fotballnyhetsleverandøren Kicker.de vil ikke Dortmunds nye trener Thomas Tuchel ta noen sjanser med å forverre Reus' skade på uvant underlag: Belastningen på beina er større på kunstgress enn på naturgress, kan Kicker fortelle.

- Det er en ren forsiktighetshandling, sier Tuchel, som har god tro på at Reus blir klar til møtet med Ørjan Håskjold Nylands Ingolstadt kommende helg.

Heller ikke backen Lukasz Piszczek blir med til Skien, ifølge Westfälische Nachrichten.

• Odd-Borussia Dortmund har avspark klokka 20.30 torsdag kveld.