Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dos Santos: -Vålerenga er laget mitt

Moldes Freddy dos Santos er på det nærmeste klar for Vålerenga. -Vi er enige om en overgang, og jeg signerer en treårsavtale i nær fremtid, sier dos Santos til dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen har de siste tre sesongen spilt for Molde, men ønsker nå å returnere til Oslo.

-Jeg er Oslo-gutt, og det er en av årsakene til at jeg vil til Vålerenga. Jeg har familie og kamerater i byen, og har også spilt for klubben da jeg var ung, sier dos Santos som inrømmer at VIF er laget han alltid har holdt med.

-Jeg får vel alle i Skeid på nakken hvis jeg innrømmer det, men i og med at jeg vokste opp bare et steinkast fra Valle var det naturlig at Vålerenga var laget mitt.

Han skynder seg imidlertid å legge til at han også har fått sterke følelser for Skeid etter flere år i klubben.

Bosman-spiller

Dos Santos kommer gratis til Vålerenga som følge av at kontrakten med Molde utløper. I Oslo-klubben regner han seg som aktuell på flere plasser.

-Jeg har snakket med Tom Nordlie, og han har lovet meg at jeg vil få sjansen på flere plasser. Helst vil jeg spille indreløper eller på flanken, men det har jeg ikke fått sjansen til i Molde. Mener selv jeg er best i disse posisjonene, og da er det veldig frustrerende ikke å få sjansen, sier unggutten.

Med overgangen til Vålerenga kommer han til ett av bunnlagene i Tippeligaen, men dos Santos har ikke noe tro på at «Enga» skal rykke ned.

-Jeg er selvsagt klar over at det kan skje, men det får ingen innvirkning på min avgjørelse. Skulle det værste skje er jeg helt sikker på at laget rykker rett opp igjen året etter. Klubben er for ambisiøs til å spille i 1.divisjon, sier dos Santos bestemt.

Tøff kamp

Konkurransen om plass på laget har vært tøff i Molde, og dos Santos har vært mye ut og inn av laget. Den situasjonen tror han ikke vil endre seg mye med en overgang til VIF.

-Det er mange gode spillere i Vålerenga. og det vil bli tøfft å spille seg til fast plass. Tror likevel jeg skal ha gode muligheter til å klare det. Jeg har snakket mye med Tom (Nordlie) om dette, og han lover meg at jeg i hvert fall skal få sjansen til å vise hva jeg duger til, sier dos Santos med klare hentydninger til Molde-ledelsen.

Om supporterne i Klanen har han følgende å si:

-De er gode supportere og jeg regner med at de vil støtte meg selv om jeg har spilt for en av rivalene. Jeg har spilt mot dem flere ganger, og vet at de har en innvirkning på hvordan en fotballkamp skal ende. Det skal bli godt å få dem på mitt parti, avslutter Freddy dos Santos.