DØMT FOR LIVET: En av levereglene til toppdommer Svein-Erik Edvartsen er at "Det viktigste er ikke å vinne hvert slag, men å vinne krigen." Her med linjedommer Magnus Lindberg. 87 minutter etter scorer FFKs Tarik Elyounoussi (i midten). Foto: Agnete Brun / Dagbladet
DØMT FOR LIVET: En av levereglene til toppdommer Svein-Erik Edvartsen er at "Det viktigste er ikke å vinne hvert slag, men å vinne krigen." Her med linjedommer Magnus Lindberg. 87 minutter etter scorer FFKs Tarik Elyounoussi (i midten). Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

Dømt for livet

Svein-Erik Edvartsen (32) er blitt kalt tandoori-dommer og en arrogant jævel, har hatgrupper mot seg på Facebook og fikk 3200 anrop på mobilen etter en kamp. Hvorfor gidder han?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Konsentrasjon, gjentok Svein-Erik Edvartsen for seg selv.

Stiv i blikket sto han i spillertunnelen under Fredrikstad Stadion, stålsatt for nok en dag på jobben. Kledd i svarte knestrømper, svart shorts, svart bukse og matchballen i hendene. Bak ham sto 22 fotballspillere fra Fredrikstad og Sarpsborg 08. De hadde ikke spilt mot hverandre på øverste nivå siden 1972. Det var rundens hovedkamp. Ti kameraer fra TV2. 12565 på tribunen. 354000 tv-seere.

Dommeren var spent, ikke nervøs. Det er kamper som dette han trener for.

Hamar, onsdag 9. mars. Det er snø på parkeringsplassen utenfor treningssenteret Espern på Hamar, og to dager igjen til Tippeligaen 2011. Svein-Erik Edvartsen har fått æren av å dømme åpningskampen mellom Sarpsborg 08 og Molde. Nå er han ferdig med nok en økt på tredemølla, hiver etter pusten og snakker samtidig. Han løper i 30 sekund, slapper av i 30, og gjør dette i 26 omganger med en hastighet på 19 kilometer i timen. Et typisk dommerintervall. Han skal straks hjem og oppdatere statusfeltet sitt på Facebook med detaljer fra treningsøkta. Han gjør alltid det. For sine 4436 venner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn