Double-lykke

Sylvain Wiltord sikret ligagullet for Arsenal. United-fansen måtte se rivalene feire The Double-seieren på Old Trafford.

Manchester United ble samtidig dyttet ned på tredjeplass på tabellen, og må gjennom kvalifisering for å få spille Champions League neste år, dersom Liverpool ikke feiler hjemme mot Ipswich på lørdag.

John Arne Riise og co. vant 4-3 mot Blackburn på Anfield.

Men dette var Arsenals store kveld. Etter flere år i skyggen av Manchester United, var det den perfekte revansje å sikre ligagullet på Old Trafford, der de ble banket 6-1 i fjor. Der og da ga Arsene venger opp gullkampen.

Gule kort

I kveld var United lite farlige offensivt. Kampen var preget av voldsom innsats, og det var flere gule kort en store målsjanser å se.

Sylvain Wiltord tok godt vare på den ene sjansen han fikk.

Han satte sjøl i gang Ljungberg, som dro ballen gjennom beina på Laurent Blanc og skjøt mot lengste hjørne. Barthez reddet godt, men måtte gi retur. I mellomtiden var Wiltord kommet inn i feltet, og kunne upresset banke inn vinnermålet.

En voldsom formperiode med 12 strake seire ble kronet med The Double for Arsenal. De har ikke tapt på bortebane i år - som første lag siden Preston gjorde det samme i 1888.

Glad veteran

Veteranen Lee Dixon (38) fikk spille de siste minuttene av kampen, og var tvers igjennom lykkelig etterpå.

- Det har vært en fremragende sesong. Jeg legger snart støvlene på hylla, men det er fantastisk å være en del av dette laget. Det er det beste jeg har spilt på, med styrke på alle plasser, sier veteranen til SkySports.

Dixon var Arsenal-spiller allerede da de vant tittelen i 1989, med den legendariske avgjørende kampen borte mot Liverpool.

- Dette var litt som Anfield i 1989. Psykologisk er det noen ganger vanskelig å trenge ett poeng. Men det er typisk for sesongen vår. Vi kom hit og slo ett av de beste lagene i Europa, og United-spillerne vet at vi har fortjent det denne sesongen.

Landslagskeeper David Seaman snakket også med SkySports:

- Det er forteffelig å avgjøre det her og forbli uten tap på bortebane. Vi har så mye å glede oss til, på lørdag får vi trofeet foran våre egne fans. Vi ønsker å glede dem. Vi håpet på at det skulle lykkes før kampen, og sjefen (Arsene Wenger) trodde det skulle sje, og ba oss også om å tro det.

- Ikke nervøse

Nervene var under kontroll, forsikrer keeper-veteranen.

- Vi visste vi hadde en sjanse til om vi ikke klarte det, men vi ville avgjøre det i kveld, og det er en fantastisk følelse. Vi var rolige, ingen var nervøse i garderoben. Det føltes bare riktig, sier Seaman.

Ray Parlour synes også det var stort å avgjøre på Old Trafford.

- Jeg kan ikke forklare hvordan det føles i øyeblikket, det har vært en stor kveld for oss.

- Det har vært en lang sesong, og vi har hatt oppturer og nedturer, men vi har holdt sammen og å vinne ligaen her er fantastisk. Det gjør det faktisk enda bedre, vi fant fram litt ekstra i kveld, og det var viktig.

Ventet i tre år

Formspiller nummer én, svenske Fredrik Ljungberg, var involvert i scoringen, og like lykkelig som de andre Gunners-gutta:

- Jeg har ventet på dette i tre år. Det er spesielt å vinne ligaen her, men jeg er lykkelig bare for å vinne den. Det var tøft i kveld, men vi holdt dem på avstand.

(Dagbladet.no)

DRØMMENES TEATER:</B> Drømmen om ligagullet ble oppfylt på Old Trafford for Arsenal-trioen Ashley Cole (t.v.), Patrick Vieira og Sol Campbell.
FEIRET I FIENDENS REDE:</B> Edu og Ray Parlour slipper følelsene løs etter at ligamesterskapet er sikret på Old Trafford - tittelrivalens hjemmebane.