Dr. Høgmos reise mellom himmel og helvete

15 år etter OL-gullet står landslagstrenerens status på spill.

REISEN: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo, her sammen med assistentrener Jarl Torske, har hatt litt av en reise som trener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REISEN: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo, her sammen med assistentrener Jarl Torske, har hatt litt av en reise som trener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EM eller ikke. Suksess eller fiasko. Himmel eller helvete. Dr. Høgmo kan bli mannen som helbredet norsk landslagsfotball eller mannen som gjorde vondt til verre.

Forskjellen på seier og tap i playoffkampene mot Ungarn kunne knapt vært større for Norge og Per-Mathias Høgmo. Utfallet av Ungarn-kampene kan avgjøre om 55-åringen blir husket som en god eller dårlig landslagstrener.

- Det er en katastrofe hvis han ikke klarer å komme til EM i Frankrike, sa Egil Drillo Olsen til Høgmo med et smil før kvalifiseringen.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, uttalte til Dagbladet at han var enig med den tidligere landslagssjefen.

- Hvis EM hadde bestått av 24 lag tidligere, ville vi deltatt i alle sluttspill siden 2000. Ja, det et absolutt mål og krav at vi kommer oss til EM 2016, sa Siem.

På den andre og langt bedre siden: Om Høgmo og hans elever beseirer Ungarn i playoffkampene, vil landslagssjefen skrive seg inn i historiebøkene.

- Da vil han være en av de største landslagssjefene vi har hatt. Men det var tøffere å kvalifisere seg da Drillo og Nils Johan Semb fikk Norge til mesterskap, ettersom EM er utvidet, sier Mini Jakobsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer