Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dra til helvete, seriøst, om du skal spørre om det

Rasende Mark Cavendish nektet å snakke om Armstrong.

MISTET BESINNELSEN: Mark Cavendish ble sint da en journalist fortsatte å spørre om Lance Armstrong under Omega Pharma Quick Steps lagpresentasjon i går. Foto: SCANPIX/AP/Yves Logghe
MISTET BESINNELSEN: Mark Cavendish ble sint da en journalist fortsatte å spørre om Lance Armstrong under Omega Pharma Quick Steps lagpresentasjon i går. Foto: SCANPIX/AP/Yves Logghe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lance Armstrongs dopinginnrømmelser har vært etterlengtede for mange, men flere av dagens toppsyklister er forsiktige med å danse på sykkelgraven til amerikaneren etter avsløringene hos Oprah Winfrey.

Tour de France-mester Bradley Wiggins snakket blant annet om de «bitre og sinte menneskene som har kjempet så lenge for dette» da han kommenterte Armstrong-saken i går.

Samme dag reagerte hans tidligere lagkamerat Mark Cavendish med sinne da han ble konfrontert med Oprah-intervjuet under et pressemøte med sitt nye lag Omega Pharma Quick Step.

- Det har kommet rapporter om at han har innrømmet doping, men jeg har ikke sett noen intervjuer ennå, så før det kan jeg egentlig ikke kommentere det, sa briten, ifølge ITV, og som Bradley Wiggins har han heller ikke tenkt å se Oprah-programmet.

- Jeg er på reise til Argentina på den tiden, svarte Cavendish på det spørsmålet.

Så gikk han raskt lei.

Dra til helvete
- Hvorfor ble jeg sittende alene med han fyren som spurte om Lance, en av dere skulle vært der, klaget Cavendish til en av laglederne.

Og da en ny reporter startet sitt intervju med et Armstrong-relatert spørsmål, sprakk det for Cav.

- Dra til helvete, seriøst, dra til helvete om du skal spørre om det, utbrøt mannen fra Isle of Man, og snudde seg på nytt til en i støtteapparatet.

- Kan du få ham vekk, vær så snill. Vennligst få denne fyren vekk. Han vil bare snakke om Lance, dra til helvete, sa Cavendish.

Heller ikke Tom Boonen ville si noe om saken under Omega-lagets presentasjon i går.

- Jeg vil holde meningene mine om dette for meg selv, sa belgieren.

Legg sirkuset dødt
Våre norske sykkelpersonligheter har også vært forsiktige med å kommentere Lance Armstrong-saken, dager før intervjuet vises i sin helhet over to sendinger.

- Jeg har verken anledning til eller ønske om å uttale meg vedrørende Armstrong. Jeg har etter mine egne avsløringer i høst hatt en dialog med Antidoping Norge og føler det har vært riktig instans, svarte Steffen Kjærgaard på NTBs henvendelse i går.

Den tidligere landslagssjefen har selv innrømmet misbruk av EPO og kortison i tiden før og etter karrieren i US Postal.

Thor Hushovd, som har hatt et godt forhold til Lance Armstrong de siste årene, er også fåmælt.

- Det beste for sykkelsporten er å få lagt hele dette sirkuset dødt. Det har alle godt av nå, sier proffsyklisten til NRK.

Treneren hans, Atle Kvålsvoll, mener dagens rene syklister fortjener at sykkelsporten kan nullstille seg og se framover.

- Kristoff, Boasson Hagen, Thor og de utenlandske syklistene som er rene, er lei av å snakke om dette. De ønsker fokus på det de driver med - syklingen, sier Kvålsvoll i dagens papirutgave av Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!