Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dragesug

Frister det å fly lavt over vannet? Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

La oss se. Dette landet består av kyst og store fjellvidder. Det blåser stort sett hele tida, våtdrakten er oppfunnet og vi er født med ski på beina. Hvilken sport passer inn her? Svaret står på et brett eller ski og blir dratt etter svære drager: Kiting.

Refsnes' løsning

Sporten kom til Norge i 1996. Arnulf Refsnes måtte i forbindelse med en oppgave på NTH finne en ny og innovativ måte å seile på. Refsnes' løsning var at vi burde bruke drager isteden for seil.

- Jeg måtte finne ut hvordan disse dragene fungerte. Først fløy vi dem, så begynte vi å stå på ski etter dem og så etterhvert vannski, sier Refsnes til Dagbladet.no.

Stort på vidda

Siden dengang har kiting vokst jevnlig i Norge. Stadig flere velger å bli dratt av drager isteden for vindbrett eller bølgesurfing. Men det er på landjorda sporten har potensiale til å bli stor.

- Kiting på ski kommer til å bli enormt i Norge. Vi har de beste naturgitte forholdene i hele verden med store vidder og jevn vind, sier Refsnes.

Dagbladet.no møtte kiterne på Solastranda utenfor Stavanger. Se video.

KITEFAR: Modellen Arnulf Refsnes brakte kiting til Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!