Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dragkamp om Pernilla Wiberg

Pernilla Wiberg har trent og reist sammen med de norske alpinjentene i verdenscupen denne sesongen. Nå håper Norges Skiforbund at de får beholde «Pillan» i laget også neste år. Men det vil ikke skje uten kamp, for svenskene er innstilt på å få stjernen sin tilbake i landslaget i god tid før neste sesong starter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke til å komme fra at norsk alpin skisport på kvinnesiden har gjort sin beste sesong noensinne.

Andrine Flemmen og Trine Bakke har etablert seg i verdenstoppen i henholdsvis storslalåm og slalåm. De har begge vunnet verdenscuprenn, og kronen på verket var VM-medaljene i Vail. Det har de klart etter et år med Pernilla Wiberg som «sparringpartner».

- Pernilla har betydd mye for oss, og vi kommer ikke til å protestere dersom hun ønsker at den ordningen hun har hatt i år skal fortsette, sier sjefen for det norske kvinnelaget i alpint, John Arne Bjerknes.

Strid om Bødvar

Pernilla Wiberg er kjæreste med den tidligere norske alpintreneren Bødvar Bjerke, og det var strid om hans medvirkning på samlinger og verdenscupkonkurranser som gjorde at Pernilla Wiberg ble halvt norsk i fjor høst.

Den svenske superstjernen fikk beskjed om at det ikke var aktuelt å ha med Bødvar i noen som helst sammenheng i det svenske alpinlandslaget. Det endte med at Pernilla (og Bødvar) hoppet over til nordmennene.

Nå angrer svenskene på beslutningen fra i fjor, og den nye presidenten i det svenske skiforbundet, Carl-Eric Stålberg, har gitt landslagssjef Lasse Kjällberg beskjed om at «Pillan» skal tilbake i det svenske landslaget - koste hva det koste vil, skriver Aftonbladet.

Men John Arne Bjerknes og de norske verdenscupjentene vil ikke gi fra seg den svenske jenta uten sverdslag. Nå er drakampen om Wiberg i gang for fullt.

Nivåhevning

Det er ikke tvil om at de norske kvinnelige alpinistene har hatt en kraftig nivåhevning denne sesongen. Ikke bare er det blitt to seirer i verdenscupen pluss medaljer i VM. Nei, det er blitt to andre- og fire tredjeplasser også. Aldri tidligere har de kvinnelige alpinistene opplevd maken til suksess i verdenscupen.

- Det er ikke til å komme fra at Wiberg har vært delaktig i de framgangene vi har sett i år, sier Bjerknes. Han understreker at Wiberg særlig har vært aktiv når det gjelder å høyne kvaliteten og presset på treningene. Den største gevinsten med å ha henne på laget ligger der.

- Jeg ser ingen problemer dersom Pernilla Wiberg skulle velge å trene med oss også neste sesong, sier Bjerknes.

(NTB)