Drakamp om Martin (18): - Han forbauser. Kan bli verdt 200 millioner neste år

Frir til West Ham: - Han er et geni og et forbilde for alle.

(Dagbladet): West Ham er i ferd med å gjøre en drømmesesong og kan snyte både Manchester United og Manchester City for en Champions League-plass med en god sesongavslutning.

West Ham-leiren fryder seg over storspillet til Dimitri Payet, men bemerker stadig vekk at de har en annen uslepen diamant i bakhånd: nordmannen Martin Samuelsen.

Mens oppmerksomheten rundt Martin Ødegaard (17) har roet seg noe ned, er Martin Samuelsen (18) virkelig i vinden for tiden. Nå er han i ferd med å havne i en drakamp mellom West Ham og Peterborough, hvor rogalendingen for øyeblikket er på utlån med stor suksess.

Peterboroughs fotballdirektør Barry Fry frir til West Ham i håp om å beholde nordmannen i ytterligere én sesong til.

- Jeg håper Martin kan kan hjelpe oss til opprykk. Jeg vil gi følgende melding til West Ham-direktør David Gold: «La oss få beholde Samuelsen i et år til og han vil være verdt 200 millioner når han returnerer til dere», forteller Fry i et lengre intervju med West Ham-magasinet Blowing Bubbles Monthly.

Kaller Samuelsen et geni Fry hyller teknikkeren fra Haugesund.

- Han er et geni. På trening imponerer og forbauser han alle. Alle spillerne ser opp til ham. Vi priser oss lykkelige over at Martin blir hos oss i hvert fall ut sesongen, sier Peterborough-direktøren.

- Han har utviklet seg mye her og kommer til å utvikle seg videre, ettersom han får spille uke inn og uke ut, lover Fry.

Hovedpersonen selv stortrives i League One-klubben, men føler seg klar for å ta et nytt steg neste sesong.

- Utlånet til Peterborough har vært en stor suksess for alle parter, men jeg ønsker meg tilbake til West Ham for å spille der neste sesong. Jeg spilte jo mot et Premier League-lag i FA-cupen og ble kåret til banens beste. Det forteller meg at jeg har nivået inne, sier Samuelsen til Dagbladet.

- Jeg har trent og spilt mye med West Ham-stjernene, og jeg mener at jeg har noe å bidra med der. Jeg vet at jeg har ferdigheter som kan komme til nytte også i Premier League.

God kontakt med Bilic Han har jevnlig kontakt med West Ham-manager Slaven Bilic.

- Han har stor tro på meg. Det er veldig betryggende. Så får vi se når han mener jeg er klar for Premier League, sier 18-åringen.

Flere ganger har teknikeren imponert mot Premier League-motstand. Forrige måned ydmyket Samuelsen Liverpool-stjerna Martin Skrtel, som var rasende og ville knuse den norske unggutten.

Og da Samuelsen herjet mot West Bromwich i FA-cupen, fikk han følgende SMS fra tidligere Manchester United-spiller Darren Fletcher.

- Vi sees i Premier League, skrev skotten.

Det kan skje allerede til høsten, hvis ikke Peterborough får det som de vil og får beholde den norske juvelen i en sesong til.