- Drakk alkohol, badet i sjøen og tappet luft av de andre nasjonenes biler

Emil Hegle Svendsen, Tarjei og Johannes Bø straffes økonomisk.

INFORMERTE PÅ MAIL: Denne eposten ble sendt til utøverne på skiskytterlandslaget fra forbundet.
INFORMERTE PÅ MAIL: Denne eposten ble sendt til utøverne på skiskytterlandslaget fra forbundet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er skiskyttertrioen Emil Hegle Svendsen (28), Tarjei Bø (25) og Johannes Thingnes Bø (20) som ble gitt en skriftlig advarsel av Norges skiskytterforbund etter brudd på løperkontraktene og de etiske retningslinjene.

I en epost fra forbundet til en rekke landslagsutøvere informeres det om at de tre i tillegg til advarselen blir fratatt bonus og stipend «i en betydelig størrelsesorden».

Bakgrunnen for advarselen og straffen er at de tre ifølge forbundet gikk på byen torsdag 6. mars, midt under verdenscuphelga i slovenske Pokljuka. På kvelden etter sprinten, halvannet døgn før jaktstarten lørdag, drakk de ifølge forbundet alkohol, badet i sjøen og begikk det Skiskytterforbundet anser som hærverk: De tappet luft fra dekkene til ulike nasjoner og serviceteam utenfor hotellet.

Pokljuka-helga var det tredje siste stevnet i verdenscupen. Johannes Bø og Emil Hegle Svendsen kjempet om andreplassen i verdenscupen bak suverene Martin Fourcade fra Frankrike.

På sprinten i Pokljuka ble Ole Einar Bjørndalen beste nordmann med 6. plass. Tarjei Bø ble nummer 29, lillebror Johannes fulgte på plassen bak og Hegle Svendsen ble nummer 33.

Til tross for utskeielsen på torsdagen, gikk alle tre seg oppover på resultatlista på jaktstarten lørdag. Emil Hegle Svendsen ble nummer 20, Tarjei Bø tok 23. plass, mens Johannes Thingnes Bø ble nummer 27.

Forbundet skriver i mailen til utøverne at det vil bli «en grundig gjennomgang av forbundets etiske retningslinjer, omdømmebygging, sponsorater med mer i forbindelse med nye løperkontrakter».

Dagbladet har foreløpig ikke fått svar på henvendelsene til de involverte utøverne.

STRAFFES: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen straffes for å ha drukket alkohol og bedrevet hærverk på bilene til andre nasjoner under verdenscuphelga i Pokljuka.  Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
STRAFFES: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen straffes for å ha drukket alkohol og bedrevet hærverk på bilene til andre nasjoner under verdenscuphelga i Pokljuka. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer