Drakk egen urin og flagger- musblod for å overleve

Mauro Prosperi løp seg vill under ultramaraton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går fortalte BBC den utrolige historien til italienske Mauro Prosperi. Riktignok er den fra 1994, men det gjør den absolutt ikke dårligere.

Den da 39 år gamle italieneren deltok i «Marathon des Sables», hvor løperne må bevege seg 250 kilometer over seks dager gjennom Sahara-ørkenen.

Sandstorm Maratonløpet har de siste 20 årene vokst til å bli et stort løp med over 1300 deltakere. Den gangen var det derimot bare 80 personer som stilte på startstreken.

For Prosperi gikk løpet veldig bra fram til dag fire.

- Plutselig startet en voldsom sandstorm. Jeg ble slukt av en gul vegg med sand. Jeg så ingenting og fikk ikke puste. Jeg måtte bevege meg for ikke å bli begravd. Etterhvert fant jeg et lunt sted hvor jeg ventet til stormen ga seg, forteller Mauro Prosperi i et innlegg publisert hos BBC i går.

Stormen varte i åtte timer. Etter en natt sovende på sandteppet bestemte han seg for å fortsette. Men stormen hadde endret alt rundt Prosperi som ikke kjente seg igjen.

Sparte opp urin - Da jeg skjønte at jeg ikke visste hvor jeg var, var det første jeg gjorde å tisse på en ekstra flaske. Når man fortsatt er godt hydrert, er urinen det klareste og mest drikkende man har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer