LETTET: Claus Lundekvam fikk 5000 i bot i retten i Southampton i juni, for opptrinn som skjedde mens han ruset seg. Foto: KEITH HAMMET/DAGBLADET
LETTET: Claus Lundekvam fikk 5000 i bot i retten i Southampton i juni, for opptrinn som skjedde mens han ruset seg. Foto: KEITH HAMMET/DAGBLADETVis mer

Drakk to flasker vodka om dagen

Lundekvam toppet det med kokain.

||| (Dagbladet): Claus Lundekvam har allerede stått fram med sine alkohol- og narkotika-problemer.

Nå forteller den tidligere landslagsstopperen mer om hvilket omfang misbruket hadde før han frivillig la seg inn på en avvvenningsklinikk i Storbritannia.

Til Se og Hør sier 37-åringen at han ødela seg selv.

- Til slutt kunne jeg drikke minst to flasker vodka om dagen. Og når jeg samtidig misbrukte kokain, kan vel alle tenke seg hvordan jeg ble og hvilket helvete jeg lagde - både for meg selv og for andre, sier Lundekvam til ukebladet.

Lundekvam stilte i retten i Southampton i juni. Han erklærte seg skyldig og ble bøtelagt for mild legemsfornærmelse. Det skjedde etter at han i april ble anklaget for overfall, etter en krangel med en kvinnelig forretningspartner hjemme.

- Jeg kunne ikke vært mer lettet akkurat nå, sa Claus Lundekvam til Dagbladet.

Likte virkningen
Til ukebladet forteller Lundekvam at politiet ble tilkalt til Lundekvams hjem også ved en annen anledning, fordi venner var redd eksproffen skulle skade seg selv med kniv. Vestlendingen skal også ha hoppet ut av sitt eget soveromsvindu, flere ganger.

Lundekvam sier det var en bekjent i England som introduserte ham for kokain, og at han til tider var full og ruset hele dagen.

TIL AVVENNING: Lundekvam fortalte først om rusmisbruket i juni. Foto: TV 2
TIL AVVENNING: Lundekvam fortalte først om rusmisbruket i juni. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg likte virkningen den første tiden. Jeg følte at jeg fikk mer mot og selvtillit av stoffet. Men etter hvert ble det et helvete både for meg og alle rundt meg, sier han til ukebladet.

Den tidligere fotballproffen sier til Se og Hør at han nå er rusfri og aldri mer kan røre alkohol.

- Jeg er syk og har innfunnet meg med det.

Da Lundekvam først sto fram hos TV 2 i juni fortalte han at misbruket nesten drepte ham.

- Jeg var nær ved å få et hjerteinfarkt. Jeg tok det til det ekstreme, og det er øyeblikk der som alltid vil være i hodet mitt, sa han.