Drakk vann, ble utvist

Her er årets mest bisarre røde kort.

(Dagbladet.no): - Utrolig usportslig opptreden, sier dommer Markus Strömbergsson til Expressen.se.

- Hvis jeg havner i samme situasjon senere, kommer jeg til å gjøre det igjen, sier Ljungskile-keeper Michal Slawuta.

I oppgjøret mellom Ljungskile og Trelleborg i Allsvenskan i går fikk Slawuta det som må være årets mest bisarre røde kort.

Den polske keeperen storspilte mot eks-Viking-trener Tom Prahls Trelleborg, og bortelaget Ljungskile ledet 2-1. I det 90. minutt bestemte Slawuta seg for å bruke ekstra lang tid på et utspark for å sikre seieren.

Dommeren dro helt korrekt opp det gule kortet for drøying av tid.

Men i stedet for å ta kortet med fatning og sette spillet i gang, valgte keeperen å gå til motsatt stolpe for å drikke vann.

Resultatet ble Slawutas andre gule kort på få sekunder - og utvisning.

Aldri opplevd noe liknende

MARSJORDRE: Da Ljungskiles polske keeper Michal Slawuta fikk gult kort for å drøye tid i kampen mot Trelleborg i går, løp han til motsatt stolpe for å drikke vann. Dermed fikk Salwuta sitt andre gule kort på få sekunder, og ble sendt av banen av dommer Marcus Strömbergsson. Foto: ANDREAS HILLERGREN/SVENSKA BILD
MARSJORDRE: Da Ljungskiles polske keeper Michal Slawuta fikk gult kort for å drøye tid i kampen mot Trelleborg i går, løp han til motsatt stolpe for å drikke vann. Dermed fikk Salwuta sitt andre gule kort på få sekunder, og ble sendt av banen av dommer Marcus Strömbergsson. Foto: ANDREAS HILLERGREN/SVENSKA BILD Vis mer

- Når han får det gule kortet, går han demonstrativt og drikker vann. Da tar det enda lengre tid å få spillet i gang. Det syns jeg er en utrolig usportslig opptreden som ikke gagner fotballen. Jeg har aldri opplevd noe liknende, sier dommer Strömbergsson til Expressen.se.

Keeperen stiller seg derimot uforstående til utvisningen.

- Hvis jeg skal være ærlig, forstår jeg ikke hvorfor jeg fikk to gule kort på 4-5 sekunder, og hvordan jeg kan bli straffet to ganger for samme forseelse, sier polske Slawuta.

- Alt jeg tenkte da jeg ble utvist, var «fuck, why?». Hva kunne jeg gjøre? Jeg tror alle i min situasjon hadde forsøkt å bruke noen ekstra sekunder for lagets skyld, mener han.

- Og hvis navnet mitt ikke var Michal Slawuta, men noe større, tror jeg ikke han hadde gitt meg rødt kort, hevder Ljungskile-keeperen.

Var tørst

Slawuta har en enkel og grei forklaring på hvorfor han gikk for å drikke når han nettopp hadde fått gult kort for å drøye tida.

- Jeg var tørst og trengte drikke. Men jeg gikk ikke, jeg løp - for flaska sto ved motsatt stolpe, forklarer keeperen.

Drakk vann, ble utvist

Kampen endte med Ljungskile-seier, og Slawuta ba lagkameratene om unnskyldning etterpå.

Men polakken forteller at han ville gjort det samme igjen hvis han skulle havne i en liknende situasjon, og at han ikke snakket med dommeren etter kampen.

- Jeg er en ny fyr fra Polen, og jeg snakker ikke svensk. Hey, come on. Hva skulle jeg ha sagt? Jeg kunne bare ha spurt hvorfor, ikke noe mer enn det. Men det er ikke det som er jobben min. Jobben min er å redde skudd, sier Slawuta til Expressen.se.

- Vi fikk i hvert fall tre viktige poeng, så jeg er fornøyd tross alt. Shit happens.

- Riktig avgjørelse

Dommeransvarlig i Norges Fotballforbund Rune Pedersen mener dommeren har regelverket på sin side.

- Dette er ikke en vanlig situasjon å komme opp i, de fleste spillere prøver jo å få ballen i spill så fort som mulig når de har fått et gult kort. Dommeren har absolutt dekning for å gi et nytt gult kort, sier Pedersen til Dagbladet.no.

- Keeperen forstår ikke hvordan han kan få to gule på få sekunder og bli straffet to ganger for samme forseelse?

- Det er jo ikke samme forseelse. Hvis han får gult for å drøye tid, legger ballen på plass og så går bak igjen for å drikke, er det to atskilte forseelser, forklarer den rutinerte dommersjefen.