Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Draktene har vært for dyre

Har du gjort som David Beckham og Ole Gunnar Solskjær, og gitt dyre britiske fotballtrøyer til barna dine? Da er du blitt snytt.

LONDON (Dagbladet): Det er det britiske konkurransetilsynet, Office of Fair Trading (OFT), som nå har grepet inn og fordømt sportsforretninger og klubber som tar skyhøye priser. Firmaet Umbro som produserer fotballskjorter, har fastsatt prisene. Umbro øvet press på butikkjedene og fotballklubbene til å holde altfor høye priser. De som brøt regelen ble nektet leveranser.

Sju pund

I uttalelsen fra konkurransetilsynet OFT heter det at fabrikanter, sportsforretninger og klubber «har brutt reglene for fri konkurranse». De peker på at for eksempel engelske landslagsskjorter og skjortene til Manchester United selges for 39,99 pund (ca. 450 kroner), mens de bare koster sju pund (ca. 80 kroner) å lage.

Rapporten fra OFT skal offentliggjøres i løpet av de nærmeste ukene, men konklusjonen er nå kommet ut i britisk presse.

Millioner av fotballfans kjøper opptil flere skjorter i året fordi fotballklubbene kommer med en ny drakt ofte.

Flere nye drakter

Hvem som vil bli bøtelagt er ikke klart ennå, men produsenten Umbro som setter høye og faste priser på skjortene vil få bot. Det samme får de sportsforretningene som har fulgt Umbros overprising. Fotballklubber som Manchester United og andre i Premier League kan også få bøter.

Neste sesong vil det komme en rekke nye, dyre fotballskjorter på markedet. Manchester United har ny borte- og hjemmedrakt, Newcastle United har en ny hjemmedrakt , mens Arsenal kommer med en bortedrakt og en keepertrøye i august. Chelsea har en ny hjemmedrakt og Everton kommer med tre nye drakter.Det omsettes fotballskjorter for 2,2 milliarder kroner over hele verden årlig.

KAN JEG FÅ NY TRØYE, PAPPA? David Beckham har neppe betalt mye for Manchester United-trøya til sønnen Brooklyn, men millioner av andre supportere har i mange år betalt overpris for fotballtrøyer, mener det britiske konkurransetilsynet, Office of Fair Trading.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media