«Draktene trenger ikke vaskes»

Det mener Odd-trener Sandstø. Se hva lokalavisene skriver.

(Dagbladet.no:) Steffen Iversen og Vålerenga rappet tre poeng på Aspmyra i går kveld, og ligger fortsatt på toppen av tabellen.

Start holder likevel følge, etter at de knuste Odd på hjemmebane.

Dette skriver lokalavisene om fotballrunden:

Start - Odd Grenland 4-0

- Gå inn i garderoben og se på draktene. Jeg er sikker på at de ikke trenger å vaskes, sa Odd-trener Arne Sandstø til Varden rett etter kampslutt.

«Hvorfor treneren går ut slik? Svaret er enkelt. Etter ydmykende 0-4 for Tom Nordlies Start bør Sandstø gi sine spillere straffetrening, eller muligens en ørefik mandag morgen.

Greit, Odd eide Kristiansand Stadion i de siste 42 minuttene av førsteomgangen. Men hva hjelper det?» skriver avisa.

- Helt riktig. Vi får ikke poeng selv om stilkarakterene er der. Innenfor hver 16-meter opptrådte vi puslete, sier treneren.

FIKK JULING: Espen Hoff og resten av Odd-laget holdt følge i én omgang. Foto: SCANPIX
FIKK JULING: Espen Hoff og resten av Odd-laget holdt følge i én omgang. Foto: SCANPIX Vis mer

«Samtlige fire Start-mål var av den billige sorten, som ikke skal forekomme i toppfotballen, men som skjer - og spesielt med Odd,» skriver Telemarksavisa.

- At vi får sånne mål mot oss skal ikke skje. Dette er barnelærdom. Inne i feltet skal kynismen råde. Der skal man klarere bort både mora, bestemora og alle sammen, sier Sandstø til TA.

Gårsdagens store Start-helt var Stefan Bärlin, som kom inn og puttet to mål. Etter kampen pustet han lettet ut, for han har ikke hatt det lett i Kristiansand etter overgangen fra Sverige.

- Det har vært en tung tid. I Sverige scoret jeg 23 mål og var litt konge. Så kom jeg hit og havnet på benken. Klart det har vært en stor overgang for meg, sier Bärlin til Fædrelandsvennen.

Bodø/Glimt - Vålerenga 0-1

Trist 1. omgang, og så sju sjanser til Glimt etter pause. Hjemmelaget klarte ikke omsette de i mål, og da så det ut til at det skulle ende med poengdeling på Aspmyra. Helt til Steffen Iversen dukket opp på bakre stolpe og dunket inn seiersmålet.

- Fotball er uforklarlig. Man kan spille dritdårlig og vinne, og spille kjempebra og tape, sier Kjetil Rekdal i Avisa Nordland.

For fotball handler om å score mål. Det er de smertelig klare over i Glimt-garderoben.

- Vi får ikke satt sjansene og det er ikke tvil om at det blir avgjørende, sier Glimt-sjef Ola Haldorsen til avisa.

Også mot Viking og Rosenborg gikk Bodø-laget poengløse av banen etter gode kamper. Tidligere VIF-spiller Fredrik Kjølner virker ikke helt overbevist om at det vil jevne seg ut.

- Det er vanskelig å si. Jeg skulle gjerne sagt at det jevner seg ut. I dag har Vålerenga spisskompetansen som skal til for å vinne kamper. Det er jævlig viktig å ta vare på sjansene, sier Kjølner.

Lillestrøm - Ham-Kam 1-0

«Selv med seks utlendinger på banen, spiller LSK mer kompakt enn det norske landslaget. Det kombinerer de med hurtig angrepsspill langs bakken,» skriver Romerikes Blad

- Vi utlendingene har lært oss hvor viktig det er å være godt organisert i norsk fotball. Men framover på banen har vi mer å spille på enn vi hadde i fjor. Vi varierer mer med kort- og langt pasningsspill. De som forventer at vi bare skal spille bare lange baller, blir nok litt overrasket, sier sloveneren Robert Koren til avisa.

I Hamar Arbeiderblad snakker Kamma-trener Ståle Solbakken om ambisjonsnivået sitt, som han nå muligens må gjøre noe med.

«Tapet mot Lillestrøm gikk svært hardt inn på Ståle Solbakken. Han mener enkeltspillere igjen sviktet radikalt på bortebane. Nå vurderer han å endre taktikken før neste bortekamp, men enda mer dramatisk er det at Solbakken lurer på om han må senke ambisjonsnivået sitt,» skriver avisa.

- Kanskje jeg må senke ambisjonene, sier den tidligere landslagsspilleren.

Lyn - Rosenborg 3-2

Mikael Dorsin sendte trønderne i ledelsen. Etter kampen var han bare skuffet.

- Det kjentes helt uvirkelig at det skulle ende sånn. At vi lar dem få 2-2 er helt idiotisk. Og når det først skjer skal vi i hvert fall ikke la dem score enda ett til, sier han til Adresseavisen.

I Lyn-leieren var én mann mer lettet enn de andre. Keeper Ali Al-Habsi tabbet seg skikkelig ut da han serverte Frode Johnsen ballen og 1-2-målet.

- Jeg er den gladeste mannen her, sa han til Adressa i garderoben.

Men han har ikke glemt brøleren:

- Dette er fotball, og da kan tabber skje. Men dette er mitt verste øyeblikk i karrieren. Og jeg klarer ikke helt å fortrenge den ennå.

Viking - Molde 2-3

Dagbladet og andre medier fikk i går kveld ingen kommentar fra Viking-trener Roy Hodgson. Han forlot stadion i sinne uten å prate med spillere og presse.

«Spørsmåleneflorerte. Hvorfor byttet du ut Egil Østenstad like etter 2-1-målet? Hvorfor forandret du både i forsvaret og på midtbanen i en kritisk fase av kampen? Hva skjedde på baklengsmålene? Hva gjør dere nå?

Viking lever i underholdningsbransjen. Imponerende 12 157 tilskuere kom for å se på laget sitt. De samme personene og sikkert det mangedobbelte hjemme i stuene lurer faktisk på hva som gikk galt. Folk vil ha svar og forklaringer. Gjerne bortforklaringer og begrunnelser bare fotballfolket skjønner bæret av, men et eller annet i det minste,» skriver kommentator Carl G. Gundersen i Stavanger Aftenblad.

Viking-spiller Frode Hansen forventer et oppvasksmøte i dag.

- Jeg regner med at vi får høre det skikkelig etter denne kampen, for alle skjønner at dette var for dårlig, sier han til samme avis.

Siste nytt fra Stavanger er at dagens trening ble stengt for pressen.

I Molde-garderoben snakket alle, selvfølgelig.

- Det er ikke mer enn fire dager siden vi hadde null poeng. Men vi har aldri tvilt på at vi kunne snu den elendige starten. Nå har vi seks poeng på to kamper, og det er strålende, sier trener Bosse Johansson til Romsdals Budstikke.

Aalesund - Tromsø 0-1

Den vanligvis så blide Ivar Morten Normark var alt annet enn dette i går kveld.

- Jeg vil foreta en håndsoppreking for å finne ut hvem som virkelig ønsker å spille i AaFK, sier han til Sunnmørsposten.

Han sier gårsdagens forestilling er det mest sjokkerende han har sett på en norsk fotballbane på 25 år.

- Det tar fra et halvt til ett minutt før vi fikk spilt opp ballen. Og når vi skal spille opp ballen er det ingen som vil ha den, mener han.

FIRE BAKLENGS: Erik Holtan fikk hjelp til fotballskoa, men det hjalp lite.
SEIN SCORING: Først da det gjensto noen få minutter viste VIF seg som et topplag.
MANGE UTLENDINGER: LSKs Robert Koren er en av mange utlendinger på Åråsen.
REDDET AV LAGKAMERATENE: Ali Al-Habsi kunne blitt den store syndebukken, men så snudde Lyn kampen.
FORBANNET I: Roy Hodgson ville ikke snakke med noen etter tapet.
FORBANNET II: Ivar Morten Normark snakket med alle - og fikk blåst ut mye frustrasjon.