Aston Villa

Draktene vekker oppsikt

Aston Villas kvinnelag er misfornøyde med draktene foran årets Women's Super League-sesong sparkes i gang.

NY SESONG: Aston Villa-spiller Alisha Lehmann klar for ny sesong i Birmingham. Foto: Skjermdump Instagram / Alisha Lehmann.
NY SESONG: Aston Villa-spiller Alisha Lehmann klar for ny sesong i Birmingham. Foto: Skjermdump Instagram / Alisha Lehmann. Vis mer
Publisert

Tirsdag skrev The Telegraph at Aston Villas herrespillere var svært misfornøyde med sesongens drakter. Spillerne skal ifølge avisa føle at draktene gjør dem tyngre.

Nå har draktproblemene blitt en snakkis blant alle de store britiske mediehusene.

Supportere har også lagt merke til at Birmingham-klubbens drakter raskt blir våte og fester seg tett på spillernes kropper. Ifølge avisa skal også hovedtrener Unai Emery være klar over problemet, og klubben arbeider sammen med draktprodusent Castore for å finne en løsning.

Også den britiske storavisa The Athletic har kilder på at spillerne er kritiske til draktene. Spillerne har ifølge avisa ytret ønske om å være anonyme.

Man skulle kanskje trodd det hadde regnet på bildet under, det har det altså ikke.

REAKSJONER: Aston Villa-kaptein John McGinn og lagkameratene er misfornøyde med årets drakter. Foto: Paul Dennis / TGS Photo / Shutterstock.
REAKSJONER: Aston Villa-kaptein John McGinn og lagkameratene er misfornøyde med årets drakter. Foto: Paul Dennis / TGS Photo / Shutterstock. Vis mer

Nå hiver kvinnelaget seg på i debatten foran helgens seriestart.

Draktskepsis

Fotballkommentator Jacqui Oatley forteller til BBC at kvinnespillerne i Aston Villa «gruer seg» til søndagens første seriekamp, nettopp på grunn av draktene.

Villas herrespillere har ifølge rapportene fortalt klubben at draktene holder på svetten og blir gjennomvåte, noe som gjør dem tunge og ukomfortable.

REAGERER: Fotballkommentator Jacqui Oatley tror Aston Villas drakter kommer til å bli et problem. Foto: AP Photo / Kirsty Wigglesworth.
REAGERER: Fotballkommentator Jacqui Oatley tror Aston Villas drakter kommer til å bli et problem. Foto: AP Photo / Kirsty Wigglesworth. Vis mer

Den nye hjemmedrakten, laget av det britiske sportskonsernet Castore, er hardest rammet. Det kommer tydelig fram av de mannlige spillernes erfaringer så langt denne sesongen.

- Dette kommer til å bli et stort problem, uttalte Oatley til BBC Newsbeat.

Aston Villa kvinner sesongåpner på søndag mot Manchester United.

Ifølge BBC er flere av kvinnespillerne misfornøyde med tanken på å starte sesongen med de nye draktene.

- De har fire kommende TV-kamper. Vanligvis vil spillerne nyte disse kampene og glede seg til dem. Men de gruer seg faktisk fordi de er veldig bevisste på hvordan de kommer til å se ut i de våte, klebrige draktene - av åpenbare grunner, forteller fotballkommentatoren til den britiske radio- og TV-kringkasteren.

AU?: Kansas City-spiller Lo’eau LaBonta vartet opp med en feiring litt utenom det vanlige, som senere har spredd seg på sosiale medier. Video: Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten, KC Current Vis mer

Så langt denne sesongen har Villas herrespillere stort sett skiftet gjennomvåte drakter ved pause.

Misfornøyde

Ifølge Oatley skal kvinnelaget «virkelig hatet» å bruke draktene i en oppkjøringskamp mot Chelsea.

- Kvinner er, som vi vet, forskjellige eksemplarer når det kommer til kroppen vår. Det kan påvirke oss og hvordan vi presterer, hvis vi hele tida tenker på hvordan vi ser ut. En drakt kan feste seg til brystene og formene våre, forteller Oatley.

Før hun fortsetter:

- Dette er ekte problemer for kvinner, som man skulle tro noen ville ha tenkt på før de slapp disse draktene, avslutter fotballkommentatoren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer