KONTROVERSIELL: Wigan har ansatt Malky Mackay som manager. Det har ført til at en draktsponsor trekker seg. Foto:  AFP PHOTO/ GLYN KIRK
KONTROVERSIELL: Wigan har ansatt Malky Mackay som manager. Det har ført til at en draktsponsor trekker seg. Foto: AFP PHOTO/ GLYN KIRKVis mer

Draktsponsor trekker seg etter Mackay-ansettelse

Kaller ansettelsen uholdbar.

Wigan tok onsdag sjansen på å ansette kontroversielle Malky Mackay som manager. Valget har fått en draktsponsor til å trekke seg.

Mackay ble hentet til Wigan bare tre måneder etter at Englands fotballforbund (FA) bekreftet at skotten var under etterforskning. I august ble han anklaget for å ha sendt rasistiske, sexistiske og homofobiske tekstmeldinger. Han har selv innrømmet at meldingene var «uakseptable».

Ansettelsen har skapt reaksjoner. Kjøkkenfirmaet Premier Range har prydet baksiden av Wigans drakter i mesterskapsserien denne sesongen, men torsdag besluttet selskapet å avslutte samarbeidet.

- Dessverre har valget av Mackay satt oss i en uholdbar posisjon. Tekstmeldingene til Mackay er en sjokkerende påminnelse om en fortid vi trodde fotballen hadde lagt bak seg, står det i en pressemelding fra selskapet.

Mackay har tatt over Wigan som erstatter for Uwe Rösler, som i forrige uke måtte forlate klubben etter flere svake resultater. Skotten var også mannen som fikk sparken før Ole Gunnar Solskjær ble manager i Cardiff.

(NTB)