UPS: Olympiakos-keeper Antonis Nikopolidis ser frisparket fra Yoann Gourcuff suse over seg og inn i lengste hjørne. Foto: Francois Mori, AP/Scanpix
UPS: Olympiakos-keeper Antonis Nikopolidis ser frisparket fra Yoann Gourcuff suse over seg og inn i lengste hjørne. Foto: Francois Mori, AP/ScanpixVis mer

Drama da Bordeaux gikk videre

To røde kort og spenning til nest siste minutt.

|||

Det ble uventet dramatisk da Bordeaux tok seg til kvartfinale i mesterligaen på bekostning av Olympiakos.

Laurent Blancs lag hadde 1-0 å gå på fra bortekampen og tok dessuten en tidlig ledelse på en stygg keepertabbe. Det forhindret ikke at det ble svært så spennende utover i annen omgang.

Yoann Gourcuff så ut til å knuse gjestenes håp da han etter fem minutter tok frispark langt ute på siden. Ballen seilte over en feilplassert keeper Antonis Nikopolidis og endte i nettet.

Dermed ledet Bordeaux sammenlagt 2-0. Gourcuff holdt på å øke ytterligere med et nytt frispark som lurte Nikopolidis, men ballen traff stolpen og spratt ut.

Helt mørkt så det ut for Olympiakos da Matt Derbyshire pådro seg gult kort to ganger med fire minutters mellomrom og ble utvist et kvarter ut i annen omgang. Men det var da dramatikken startet.

Seks minutter etter at laget ble redusert til ti mann, utlignet innbytter Konstantinos Mitroglou med et forrykende langskudd.

AVGJORDE: Marouane Chamakh stanget inn 2-1 like før slutt. Foto: Nicolas Tucat, AFP/Scanpix
AVGJORDE: Marouane Chamakh stanget inn 2-1 like før slutt. Foto: Nicolas Tucat, AFP/Scanpix Vis mer

Deretter ble også Bordeaux-spiller Alou Diarra utvist, og Olympiakos øynet sjansen til triumf. Et nytt gjestemål ville bety avansement på bortemålsregelen, og den greske klubben presset.

Nærmere enn Raul Bravos skudd som endret retning og gikk ut til corner kom ikke gjestene. Marouane Chamakh misbrukte en sjanse til å punktere kampen for Bordeaux før han nikket inn 2-1-målet i sluttminuttene.

- Vi gjorde en fantastisk første omgang, men vi gjorde det vanskelig for oss etter pause, sa Gourcuff.

Frankrike har dermed to lag i kvartfinale (Lyon og Bordeaux), som eneste nasjon ved siden av England. Spania, Italia, Tyskland og Russland må nøye seg med ett lag hver i fredagens trekning.

(NTB)