Drama da City tapte poeng i gullkampen

Manchester City snudde 0-2 til 2-2 mot West Ham - men bommet på straffe like før slutt.

IKKE TIL Å TRO: Manchester City rotet bort seieren, til Pep Guardiolas fortvilelse. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB
IKKE TIL Å TRO: Manchester City rotet bort seieren, til Pep Guardiolas fortvilelse. Foto: Reuters/Matthew Childs/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

West Ham - Manchester City 2-2 (2-0)

Manchester City vil vinne Premier League med seier i siste serierunde mot Aston Villa hjemme.

Det ble klart etter at Pep Guardiolas menn snudde 0-2 til 2-2 mot West Ham. Likevel føles det som to tapte poeng for den regjerende mesteren.

- Vil vil gi alt vi har for å vinne kampen og tittelen, sier Pep Guardiola.

- Jeg kan garantere dere noe. Om en uke kommer stadion vår til å være så høylytt og vi vil kjempe for livet, og de vil kjempe for livet, i 95 minutter. Det er et utrolig privilegium å vinne en kamp på hjemmebane og bli mester, sier spanjolen videre.

Med City-seier ville det lille som var igjen av spenning i tittelkampen så godt som være over. De lyseblå ville ledet med tre poeng og en målforskjell på minst +8 til Liverpool, med én kamp mer spilt - før den siste runda.

De sier at det er håpet som dreper deg, og det var nok mange Liverpool-supportere som øynet et ørlite håp da Jarrod Bowen satte inn 1-0 etter 24 minutter. Da samme mann økte til 2-0 like før hvilen, hadde håpet vokst betraktelig.

Noen tap svir litt mer enn andre. Kanskje spesielt i en situasjon som dette. Video: Anton Lier / Rødt Kort. Twitter: @EscapeToSuomi. Vis mer

Det tok imidlertid bare et par minutter etter pause før pulsen sank igjen, da Jack Grealish hamret inn reduseringen. Nå var City-spillerne på jakt etter den viktige utlikningen, som ville gjøre at seier i siste serierunde ville sikre de lyseblå ligagullet.

Og etter 68 minutter kom den forløsende scoringen. Et frispark ble slått inn i boksen, og Vladimir Coufal stanget ballen i eget nett.

Sju minutter før slutt kunne Riyad Mahrez fjerne all spenning da han fikk sjansen fra krittmerket etter at VAR grep inn og ba dommeren se på sin monitor, men Lukasz Fabianski kastet seg ned til venstre og reddet forsøket.

Dersom Manchester City spiller uavgjort eller taper mot Steven Gerrards Aston Villa i siste kamp, vil Liverpool vinne ligaen med seier mot Southampton tirsdag og Wolverhampton i siste runde. Med seier er Guardiolas mannskap ligamestre nok en gang.

- Jeg oppfordrer alle folk, alle blå folk i Manchester den dagen om å innta gatene eller stadion, for vi kommer til å gi alt for å vinne Premier League, jeg er sikker på det, sier Guardiola.

Det er lov å håpe på en thriller for den nøytrale fotballsupporter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer