Karsten Warholm

Drama etter svensk riv

Karsten Warholm er blitt verdens beste i friidrett etter at Sveriges yndling såvidt misset på verdensrekorden i stav.

VERDENS BESTE I FRIIDRETT: Karsten Warholm ble stående igjen som den friidrettsutøveren med flest poeng i 2021 etter at svenske Armand Duplantis misset på rekordforsøkene på 6,19 i stav. Foto: Stefan Wermuth / AFP
VERDENS BESTE I FRIIDRETT: Karsten Warholm ble stående igjen som den friidrettsutøveren med flest poeng i 2021 etter at svenske Armand Duplantis misset på rekordforsøkene på 6,19 i stav. Foto: Stefan Wermuth / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KARSTEN WARHOLM omtales som friidrettens nye Usain Bolt, men nordmannen har ennå til gode å bli kåret til verdens beste utøver i sporten sin.

Det skjer etter denne sesongen:

  • I Diamond League finalen i Zürich vant Warholm 400 meter hekk, mens svenske Armand Duplantis mislyktes på tre forsøk på å slå sin egen verdensrekord i stav.

Før finalen var det de to som toppet den offisielle poengstatistikken for World Ahletics; da med den fire år yngre svensken så vidt foran.

Så vant Karsten igjen Diamond League på gode 47,35, og skaffet seg de poengene han trengte for å passere Duplantis i sammendraget.

Med flest poeng og sportens sterkeste enkeltresultat fra OL, er det nå duket for at Karsten Warholm som første nordmann blir kåret til verdens beste friidrettsutøver.

HADDE Armand Duplantis klart 6.19 meter i stav, ville han samtidig ha vunnet poengrankingen sammenlagt. Det skjedde nesten i det første forsøket der han ble klappet fram av Karsten Warholm og et fullsatt stadion.

I fjor ble den svenske yndlingen hyllet som verdens beste, selv om Karsten Warholm allerede da var da var sterkere enn noensinne og hadde vunnet alt. Kåringen kunne ikke blitt annerledes etter Armand med en spesiell stav-oppvekst hjemme i USA, lekte med verdensrekordene både inne og ute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer