Drama for hopp-profil

Line Jahr (36) er den eneste kvinnelige hovedtreneren i hopp. Nå risikerer hun å miste jobben. - Jeg skulle ønske at alle som er opptatt av likestilling også melder seg på når det koster penger, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

I OVERKANT SPENNENDE: Line Jahr har vært en profil i hoppmiljøet i mange år. Først som hopper, i dag som trener. Nå risikerer hun å miste jobben. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
I OVERKANT SPENNENDE: Line Jahr har vært en profil i hoppmiljøet i mange år. Først som hopper, i dag som trener. Nå risikerer hun å miste jobben. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hopp-profilen og trenertalentet Line Jahr befinner seg i usikre og dramatiske tider, der hun ikke vet om hun vil få en jobb å gå til.

Jahr har de siste tre åra vært hovedtrener for «Prosjekt 2022». Utgangspunktet for prosjektet er å få opp hopptalenter bak Maren Lundby (25), slik at Norge kan hevde seg i lagkonkurranser i VM og OL.

I 2022 er det vinter-OL i Beijing, derav navnet på prosjektet. Men nå er det usikkert om Jahr får fortsette.

Hun har de siste månedene vært permittert på grunn av coronasituasjonen. Nå er det også klart at Hopp-Norge må kutte budsjettet kraftig fra 31 millioner kroner til 23 millioner. Dette kan få konsekvenser for Jahr.

I går avslørte Dagbladet at Toppidrettssatsingen for gutta blir lagt ned. Det innebærer at 15 utøvere på det såkalte B-landslaget ikke får et tilbud. Nå kan det samme skje med «Prosjekt 2022», som under Jahrs ledelse har løftet fram flere talentfulle jenter til A-landslaget.

- Vi jobber fortsatt med det, sier hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, som understreker at «Prosjekt 2022» har en litt annen grunnfinansiering enn Toppidrettssatsingen. Blant annet er Olympiatoppen inne i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer