Fotball-EM:

Drama før kampstart: - To til sykehus

Like før avspark mellom Frankrike og Tyskland skjedde noe uventa da en fallskjermhopper suste inn på Allianz Arena.

OVERRASKER: Rett før kampstart mellom Frankrike og Tyskland kom en aktivist flyvende inn på banen. Video: @MaxMerrill_ / TWITTER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Det var i øyeblikkene før storoppgjøret mellom Tyskland og Frankrike i gruppe F at det smått surrealistiske øyeblikket fant sted.

Det var nemlig en aktivist som plutselig suste inn på arenaen, og landet på gressteppet.

Med en stor gul paraglider med ordene «KICK OIL OUT!» og «Greenpeace» skrevet over glideren var banemannskapet kjapt ute og fikk geleidet aktivisten av banen.

To personer er nå sendt til sykehus med hodeskader etter hendelsen.

- Da han gikk inn for landing skadet piloten to mannlige personer. De skadede er brakt til sykehuset i München og mottar medisinsk behandling. Ifølge vår informasjon har begge hodeskader, sier polititalsmann Andreas Franken til Bild.

Piloten etterforskes for flere lovbrudd, ifølge Franken.

- Politihovedkvarteret i München har ingen forståelse for politiske handlinger som bringer menneskeliv i fare, sier han til avisa.

Nå beklager Greenpeace hendelsen.

- Denne protesten var aldri ment å forstyrre spillet eller skade mennesker. Vi håper alle har det bra og ingen har blitt alvorlig skadet. Greenpeace-handlinger er alltid fredelige og ikke-voldelige. Dessverre gikk ikke alt etter planen med denne kampanjen.

Ifølge journalisten Max Merrill i DW News så fanges aktivisten i kameraet som er over banen, og det hele er i ferd med å gå galt.

- Jeg kan ikke tro jeg fanget dette på kamera! Han fallskjermhopper inn på stadion, fanges i «spider-cammen» og krasjer nesten inn i publikum. Håper han er OK, skriver Merrill.

Jimmy Jump er av de som har blitt kjent for å storme banen på diverse fotballkamper og arrangementer. Men det finnes flere! Vis mer

Ifølge en annen journalist, Archie Rhind-Tutt, så er det Chelsea-stopper Antonio Rüdiger som er først borte og spør om aktivisten har det bra.

- Nære en katastrofe her. Jeg trodde det var noen som skulle levere matchballen først, skriver Rhind-Tutt.

Flere bilder i etterkant viser at dette ser ut til å være en Greenpeace-aktivist som ønsket å fremme sitt budskap.

LEDES VEKK: Fallskjermhopperen ble ledet vekk fra stadion i München etter stuntet sitt. Foto: Matthias Hangst/Pool via AP.
LEDES VEKK: Fallskjermhopperen ble ledet vekk fra stadion i München etter stuntet sitt. Foto: Matthias Hangst/Pool via AP. Vis mer

Det kan være en protest mot at en av sponsorene for EM er den russiske oljeprodusenten Gazprom, selv om dette ikke på noen måte er bekreftet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer