Drama for TV 2-profil

Høygravid samboer er seks dager på overtid. Har time hos jordmor søndag morgen. Beskjeden derfra vil avgjøre om han rekker «FotballXtra» på TV 2 om kvelden.

SPENNENDE DAGER: TV 2-ekspert Jesper Mathisen - her i samtale med reporter Sigve Kvamme - skal bli pappa for andre gang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPENNENDE DAGER: TV 2-ekspert Jesper Mathisen - her i samtale med reporter Sigve Kvamme - skal bli pappa for andre gang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Jesper Mathisen (32) har bygd seg opp som en av de mest anerkjente fotballekspertene i Norge. Det han ikke kan om norsk fotball, er ikke verdt å vite.

Akkurat nå er spenningen stor rundt Rosenborg, som ligger sist i Eliteserien. Søndag er TV 2 klar for et nytt «FotballXtra» i forbindelse med den sjette serierunden. Men for profilerte Mathisen bygger det opp til et privat drama.

Samboeren Trine Mjåland (28) - kjent som friidrettsutøver - er høygravid og seks dager på overtid. Hun skulle ha født sist lørdag. Nå går paret bare og venter.

PÅ INSTAGRAM: Jesper Mathisens samboer, Trine Mjåland, er høygravid. Her er det siste bildet hun har lagt ut av seg selv på Instagram.
PÅ INSTAGRAM: Jesper Mathisens samboer, Trine Mjåland, er høygravid. Her er det siste bildet hun har lagt ut av seg selv på Instagram. Vis mer

Søndag kveld er det meningen at Mathisen skal på skjermen igjen. Men det kommer ikke på tale at han sitter i TV 2-studio i Bergen, mens samboeren føder i Kristiansand.

Hos jordmor

- Flyet til Bergen går i 13-tida. Men vi har time hos jordmor klokka halv ti søndag morgen. Hvis Trine ikke har noe på gang, så drar jeg. Hvis det er noe på gang, så drar jeg ikke, forteller Mathisen til Dagbladet.

- Jeg skal være med på fødselen og setter ikke den på spill. «FotballXtra» lever fint uten meg. Men blir det ikke fødsel med det første, så stikker jeg av gårde. Jeg er uansett hjemme igjen søndag kveld.

Fra før har paret sønnen Svein - oppkalt etter Jespers pappa - Start-legenden Svein «Matta» Mathisen. Også denne gang blir det en gutt. Navnet er ennå ikke bestemt.

Hoff tilbake

Ironisk nok er veteranen Ivar Hoff (71) på vei tilbake til «FotballXtra» etter noen måneder i Spania. I 2003 gjorde han seg bemerket da han refset daværende Tromsø-spiller Ole Martin Årst. Han valgte å prioritere konas fødsel framfor en skjebnekamp mot Rosenborg.

TILBAKE I TV-RUTA: Ivar Hoff.
TILBAKE I TV-RUTA: Ivar Hoff. Vis mer

- De bruker fem millioner kroner på å investere i Årst. Og så skal Tromsø rykke ned på fødestua. Det hører ingen steder hjemme, tordnet Hoff.

- Barn har det vært født i tusenvis av år. Hadde det vært ryggrad i gutten, ville han spilt mot Rosenborg, fortsatte Hoff og skapte overskrifter. Med til historien hører at Tromsø berget plassen og at Årst i dag er ekspert for «FotballXtra».

- He-he, sier Jesper Mathisen, som ikke tror han vil få samme skyllebøtte av Hoff hvis han uteblir fra «FotballXtra».

- Å bli far eller mor trumfer alt. Jeg støtter Ole Martin i valget han tok den gang. Men det beste er å «time» det, slik at du får med deg alt.

Institusjon

Mathisen antar at Hoff trengte noen ekstra måneder i Spania etter det dramatiske Lillestrøm-året i fjor. Laget berget plassen akkurat.

«FotballXtra» er blitt en institusjon blant fotballglade nordmenn. Seertallene ligger på rundt 60.000-70.000.

Helgas aller største spenning er knyttet til Rosenborg. Klarer de å slå tilbake mot Sarpsborg 08 søndag kveld? Og Molde - opptrer laget som en potensiell seriemester mot Haugesund?

- Trine er ei kul jente. Hvis fødselen ikke er på gang, så sitter jeg i studio, slår Mathisen fast.