Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drama før utdeling: Øyeblikket som Barcelona ville forhindre

Forsøkte å fjerne Kaka som prisutdeler.

(Dagbladet): Lionel Messi vant Gullballen og ble kåret til verdens beste spiller for femte gang.

Men til tross for at Barcelona hadde både Messi og lagkamerat Neymar som to av totalt tre nominerte, var det misnøye i kulissene.

Det er den spanske avisa Marca som nå forteller at Barcelona prøvde å forhindre at den tidligere Brasil-stjerna Kaka var prisutdeler og overrakte Gullballen-trofeet til Messi.

Ville hylle legender Barcelona skal ha fremmet forslag om at Barcelona-legendene Hristo Stoichkov (45) og Luis Suárez (80) skulle dele ut prisen. Spanske Suárez vant nemlig Gullballen tilbake i 1960 - og det ville i så fall vært en 55-årsmarkering for pensjonisten.

Men FIFA sa nei til katalanernes ønske.

Ifølge Marca ønsket ikke Barcelona at en tidligere Real Madrid-spiller som Kaka skulle overbringe utmerkelsen. Kaka spilte i Real Madrid fra 2009 til 2013.

Tredje Dette er nemlig tredje gangen at Messi mottar Gullballen-trofeet av en tidligere Real Madrid-spiller. I 2011 var det brasilianske Ronaldo som delte ut prisen. I 2012-utdelingen var det forsvarsklippen Fabio Cannovaro som også har en fortid hos Barcelonas erkerival.

Messi vant årets kåring suverent med 41,33 prosent av stemmene. Real Madrid-spiller Cristiano Ronaldo ble nummer to i kåringen med 27,76 prosent av stemmene. 

2011-PRISEN: Lionel Messi fikk trofeet av Ronaldo (t.h.) Foto: AP Photo/Michael Probst
2011-PRISEN: Lionel Messi fikk trofeet av Ronaldo (t.h.) Foto: AP Photo/Michael Probst Vis mer

Neymar ble nummer tre med 7,86 prosent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media