Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mitchelton-Scott i trøbbel:

Drama i Giro d'Italia: Chaves kjørt av i første bakke

Sky kjørte andremann i sammendraget av lasset.

KJØRT AV: Johan Esteban Chaves fikk en verst tenkelig start på den 10. etappen av Giro d'Italia. FOTO: AFP PHOTO / Luk Benies
KJØRT AV: Johan Esteban Chaves fikk en verst tenkelig start på den 10. etappen av Giro d'Italia. FOTO: AFP PHOTO / Luk Benies Vis mer

(procycling.no): For fem dager siden kunne Johan Esteban Chaves og Simon Yates juble for maktdemonstrasjon og dobbeltseier på Monte Etna.

Les også: Chaves vant foran Yates som tok rosa trøye

Like gøy var det ikke å være Chris Froome den dagen. Briten tapte nye 26 sekunder denne dagen, og kom sist inn i en gruppe med åtte sammenlagtfavoritter.

På start av tirsdagens etappe, satt en mengde ryttere fullt konsentrert på rulla i startområdet. Den 10.-etappen skulle gå rett inn i andrekategorien Fonte della Creta.

Hvordan Sky-laget luktet svakhet hos nettopp Chaves, er fremdeles en godt bevart hemmelighet.

Etter at 17 ryttere stakk av i brudd, meldte britisk Eurosport først at kolombianeren skulle ha veltet. TV-bildene av rytteren viser imidlertid ikke synlige spor etter det.

Brian Smith (Eurosport-ekspert) snakket med Matt White i lagets følgebil. Sportsdirektøren visste heller ikke hva som hadde skjedd, men kunne avkrefte at det dreide seg om en velt.

Ødela bruddsjansene

Sky skal uansett ha satt seg i front av feltet og kjørt hardt oppover klatringen som strakk seg 15,7 kilometer og holdt 5,8 prosent i snitt.

Hardkjøret bidro både til å dele hovedfeltet og til å spise inn forspranget til bruddet, som på det meste hadde nesten to minutters forsprang.

DELTE LAGET: Mens bruddet ble kjørt inn, fikk Esteban Chaves tre mann rundt seg i håp om at det var en vei opp til hovedfeltet igjen. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge
DELTE LAGET: Mens bruddet ble kjørt inn, fikk Esteban Chaves tre mann rundt seg i håp om at det var en vei opp til hovedfeltet igjen. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge Vis mer

Her satt Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Luis-Leon Sanchez (Astana Team), Matej Mohoric (Bahrain-Merida), Giulio Ciccone (Bardiani), Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Tony Martin (Katusha-Alpecin) og en rekke andre navn som drømte om etappeseier.

Chaves - som lå på andreplass i sammendraget bak Yates etter målgangen på Gran Sasso søndag - lå nesten fire minutter bak Tony Martin, som til slutt var den eneste av utbryterne som valgte å fortsette ufortrødent videre.

Det betød at han hadde nesten tre minutter å kjøre inn på hovedfeltet, der hjelperyttere fra Sky, Groupama-FDJ og LottoNL-Jumbo byttet på å holde tempoet opp.

Mitchelton-Scott delte laget

På giroens lengste etappe, opprinnelig 239 kilometer, men i realiteten hele 244 kilometer, er det slett ingen ønskelig situasjon.

Mitchelton-Scott valgte å dele laget i to, og sendte tre mann bakover for å tilgodese skjebnen til Chaves.

Da Chaves i forkant av etappen ble spurt om hvilken rytter lagets hans syklet for i sammendraget, svarte han paradoksalt nok:

- Mitchelton-Scott.

Dagens etappe ga nok ventelig det korrekte svaret.

I gruppa bak skal også Louis Meintjes (kaptein for Dimension Data), Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) og poengtrøyeholder Elia Viviani (Quick Step-Floors) befinne seg. Dermed fikk Mitchelton-Scott sårt tiltrengt hjelp fra Quick Step-hjelperne.

Det førte igjen til at spurtlagene bidro til å hjelpe Sky og FDJ i front av hovedfeltet. Dragkampen mellom de to fraksjonene av hovedfeltet fortsetter nå.

Målgang i den dramatiske etappen mellom Penne og Gualdo Tadino ventet rundt klokka 17.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media