Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høydramatisk før Brækhus vs. Reis

Drama i kulissene: - Brækhus truet med å avlyse rett før storkampen

Krevde mer polstring i hanskene.

VANT, MEN STILTE KRAV: Cecilia Brækhus kunne smile fornøyd etter den dramatiske kampen mot Kali Reis. Nå kommer det påstander om at hun siltte krav og truet med avlysning. Foto: NTB scanpix
VANT, MEN STILTE KRAV: Cecilia Brækhus kunne smile fornøyd etter den dramatiske kampen mot Kali Reis. Nå kommer det påstander om at hun siltte krav og truet med avlysning. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Jeg har aldri opplevet maken. Vi var i ferd med å skrive boksehistorie. Så drar Cecilia Brækhus fram divakortet sitt. Jeg hadde hørt at hun var spesiell. Og det fikk hun i sannhet vist.

Det sier Brian Cohen til Dagbladet.

Cohen er manager og trener til Kali Reis som Brækhus slo på poeng etter en dramatisk kamp i Stubhub Center i California tidlig søndag morgen norsk tid.

Han er slett ikke fornøyd med oppførselen til den norske mesterbokseren.

- Det var lite profesjonelt det hun gjorde. Åpenbart er hun en person som er vant til å få det slik hun ønsker, tordner Brian Cohen.

HISTORISK KAMP: Cecilia Brækhus forklarer hvorfor hun byttet tilbake til Johnathon Banks. Video: NTB Scanpix Vis mer

Dramatisk

Det ble dramatisk i ringen. Brækhus tok stående telling i den sjuende runden etter en salig høyre hook fra Reis. Brækhus måtte ned med hansken i golvet. Det har ikke skjedd tidligere for den ubeseirede norske verdensmesteren i 32 kamper. Helt på tampen av den åttende runden traff amerikaneren med det beste slaget i kampen. Brækhus ble rystet som hun aldri har vært tidligere.

- Hun ble definitivt reddet av gongongen, sier Cohen.

Men det var faktisk i forkant av kampen at den virkelig store dramatikken fant sted.

Under innveiingen, kvelden før kampen stilte den norske boksedronninga et ultimatum som gikk utenom reglementet for kvinneboksing i California.

Kravet

Brækhus sa det ikke ville bli noen kamp. Om ikke hennes krav ble innfridd, ifølge Brian Cohen.

Brækhus krevde at bokserne skulle bruke såkalte 10 oz-hansker som er tyngre enn reglementet krever, nemlig 8 oz-hansker.

Forskjellen er følgende:

8 oz hansker veier 226,8 gram, mens i 10 oz-hanskene er vekten økt til 283,5 gram. En differanse på 56,7 gram med polstring.

Brian Cohen forklarer at WBC tillater 10 oz-hansker i tittelkamper for kvinner i weltervekt. Men han presiserere at kampen gikk under regler for California. Der skal det benyttes 8 oz-hansker.

SLO HARDT: Kali Reis viste stor slagkraft. Brækhus har aldri vært så rystet tidligere. Foto: NTB Scanpix
SLO HARDT: Kali Reis viste stor slagkraft. Brækhus har aldri vært så rystet tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Cohen forteller at kravet ble lagt fram for arrangøren og forbundene som godkjente kravet til Brækhus.

I ringen etter kampen sa Brækhus at hun var uvant med de amerikanske hanskene. Men hun nevnte ingenting om byttet av hansker som ble avtalt på bakrommet, angivelig etter innveiingen under valget av hansker kvelden før.

Forundret ekspert

- Hva?

Dette høres helt merkelig ut. Jeg har aldri hørt at noen har fått innfridd et slikt krav. Jeg har ingen annen teori enn at Cecilia Brækhus var redd for å bli knocket ut. 10 oz-hansker har mer polstring enn 8 oz- hanskene, sier ekspertkommentator og tidligere mesterbokser Thomas Hansvoll til Dagbladet.

Han forteller at han selv bokset med 10 oz-hansker.

- Men jeg veide 90 kilo den gang, sier Hansvoll.

Brækhus-kampen gikk i weltervekt, som har en grense på 66,7 kilo.

- Høyst merkelig at hun fikk kravet sitt gjennom, sier Thomas Hansvoll.

Kali Reis sier til Dagbladet at hun aldri har opplevet noe liknende. At kampen sto i fare, fordi motstanderen, verdensmesteren stilte et slikt krav.

NÅR EN BOKSER SMILER: Det heter seg at når en bokser forsøker å smile bort en solid smell, så satt den. Brækhus måtte ta sin første stående telling i karrieren. Foto: NTB Scanpix
NÅR EN BOKSER SMILER: Det heter seg at når en bokser forsøker å smile bort en solid smell, så satt den. Brækhus måtte ta sin første stående telling i karrieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi var i ferd med å skrive historie. Den første kvinnekampen vist på HBO for millioner av seere. Så kom hun med dette. Men jeg vil for all del legge til at jeg er stolt av hva vi gjorde i ringen den kvelden. Jeg har full respekt for Brækhus som fighter. Det ble en fantastisk kamp, sier Kali Reis til Dagbladet.

Men så slår hun fast:

- Med de reglementerte hanskene ville dette blitt en helt annen kamp. Jeg tror jeg ville ha greid å avslutte kampen. Jeg traff virkelig bra i sjuende og spesielt i åttende runde.

- Cecilia Brækhus ville ha blitt slått ut om runden hadde vart litt lenger, skyter Brian Cohen inn.

- Sikker på re-match

Nå ser de to fram til den re-matchen som Cecilia Brækhus annonserte rett etter at hun hadde sikret seg seieren på poeng.

- Jeg er helt sikker etter hva som skjedde. Jeg vet at det blir en re-match. Jeg har et solid apparat og management. Nå blir det prioriteringen fram mot høsten. Under Golovkin-Alvarez evenementet skal jeg og apparatet mitt gjøre alt for å møte Brækhus igjen. Tenk for en forestilling det vil bli, sier Kali Reis.

Hun har en kamp på programmet i juni. Så blir det fokus mot en eventuell re-match mot Cecilia Brækhus.

Cohen har en annen oppfatning.

- Jeg tror ikke Brækhus tør å møte Kali igjen. Men gjør hun det, så kommer vi for å knocke henne ut. Vi kan møte henne neste helg, eller når som helst, sier Brian Cohen selvsikkert.

Spillet om en omkamp har allerede begynt.

Cecilia Brækhus besvarte ikke Dagbladets telefonhenvendelser om hennes krav i går kveld, men har følgende kommentar på sms:

«WBC tillater ikke 8 oz hansker. De nektet å sanksjonere kampen hvis ikke det ble 10 oz og jeg er helt 100 prosent enig!! Dette er for å beskytte bokserne. Sikkerheten vår kommer først.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media