Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drama i Newcastle: - Det er det siste jeg kommer til å tenke på i natt, sier Thorstvedt

Tidligere Manchester United-spiller avgjorde på overtid.

HELT: Tom Cleverly avgjorde kampen på overtid. Action Images via Reuters / Lee Smith
HELT: Tom Cleverly avgjorde kampen på overtid. Action Images via Reuters / Lee Smith Vis mer

• Newcastle - Everton 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Everton har bøttet inn mål de to siste månedene, men har likevel slitt med å ta trepoengere.

Everton hadde ikke vunnet siden 4-0-triumfen over Aston Villa 21. november før møtet med Newcastle i dag, selv om Romelu Lukaku hadde scoret i sju strake seirekamper.

Lukaku jaktet Jamie Vardys scoringsrekord og hadde utallige store målsjanser til å score i sin åttende kamp på rad. Men kraftspissen klarte ikke å overliste Newcastle-keeper Robert Elliot og hadde en frustrerende aften.

Men tre minutter på overtid fikk Everton likevel sin fortjente scoring. Elliot, kampens gigant, gjorde en sjelden tabbe, slik at Tom Cleverly kunne heade inn kampens eneste mål med en lekker bue over Newcastles sisteskanse.

- Det siste jeg kommer til å se før jeg sovner i natt, er den buen Cleverlys heading får over keeper. Tiden står nærmest stille, sier tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt under TV 2s Premier League-sending.

Sjansesløseri Everton åpnet klart best borte mot Newcastle og dominerte fullstendig på St. James' Park. Kevin Mirallas hadde flere gode forsøk i løpet av åpningsminuttene, men Robert Elliot reddet vertene.

Blåtrøyene fra Liverpool fortsatte å presse Newcastle langt inn i egen 16-meter, og sjansene kom på løpende bånd. Blant annet var målmaskinen Romelu Lukau farlig frempå ved flere anledninger.

Etter en knapp halvtime var den belgiske kraftspissen alene med keeper Elliot, men sistnevnte reddet mesterlig. Det samme gjorde Elliot da Lukaku havnet alene med keeper for andre gang et kvarter ut i 2. omgang.

Ville julbelscener Like etter var det Aaron Lennons tur til å misbruke en stor sjanse, og nok en gang var det Elliot som kunne juble for en strålende redning.

Everton fortsatte å trykke på og sløse med sjansene. Majoriteten av Everton-fansen hadde trolig avfunnet seg med at dette var dagen hvor alt gikk stang ut.

Men det var ikke det. Tre minutter på overtid fikk Cleverly sjansen han trengte da han headet ballen i en bue over Elliot. Det utløste ville jubelscener for et Everton-lag som endelig kunne feire tre poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media