Drama i retten:
– Smertene er tilbake

Sepp Blatter fikk plutselig pusteproblemer, som gjorde at vitnemålet hans ble utsatt til torsdag.

TILTALT FOR BEDRAGERI: Tidligere FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/NTB
TILTALT FOR BEDRAGERI: Tidligere FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to tidligere fotballederne Sepp Blatter og Michel Platini møtte onsdag for retten i sveitsiske Bellinzona tiltalt for bedrageri.

86 år gamle Blatter ankom rettslokalene i den sveitsiske byen Bellinzona sammen med sin datter Corinne. I rettssalen satt han i første rekke sammen med sin advokat Lorenz Erni.

I begynnelsen gikk dette fint og uproblematisk. Blatter var i godt humør da han møtte pressen.

- Jeg er i godt humør med det flotte været som er her. Jeg er ganske så selvsikker for jeg ikke har noe å klandre meg selv for. Rettssaken skal pågå i to uker, så jeg må være i godt humør den første dagen, sa han.

Den 20 år yngre Platini og hans advokater plasserte seg bak Blatter. Rettssaken foregår på tysk og med fransk oversettelse med tanke på Platini.

Pusteproblemer

Da Blatter skulle forklare seg senere på dagen, fikk han problemer med pusten. Smerter i brystet gjorde at han ikke klarte å snakke.

- Smertene er tilbake, og jeg har vanskeligheter med å puste, mer eller mindre, hvisket Blatter i retten, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Blatters problemer gjorde at hans vitnemål ble utsatt til torsdag.

TILTALT FOR BEDRAGERI: Tidligere UEFA-president Michel Platini. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / NTB
TILTALT FOR BEDRAGERI: Tidligere UEFA-president Michel Platini. Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / NTB Vis mer

Hevder sin uskyld

Bakgrunnen for rettssaken er en pengeoverføring mellom de to i 2011 på om lag 20 millioner norske kroner for jobb Platini gjorde for forbundet mellom 1998 og 2002. Pengene ble utbetalt personlig av Blatter.

Blatter og Platini har begge hevdet sin uskyld og forklarer utbetalingen med at det var en muntlig avtale mellom de to fra 1998.

Bellinzona-rettssaken skal gå over elleve dager og er berammet til 22. juni, men dom i saken ventes 8. juli. Strafferammen er på fem år i tillegg til bøter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer