Drama i Slovenia

- Det er en historie vi vil huske. Vi kom oss fram i live, sier hoppstjerna Maren Lundby.

SLOVENSK TRØBBEL: Maren Lundby. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SLOVENSK TRØBBEL: Maren Lundby. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De norske kvinnelige hopperne er på plass i Ljubno i Slovenia. Her er det verdenscup i helga.

Men en stund fryktet Maren Lundby (26) og co. at de ikke engang ville komme fram. Google Maps sendte gjengen «langt ut i gokk». Til slutt måtte de ha hjelp av en mann med traktor etter å ha stått bom fast i snøen.

- Det er en historie vi vil huske. Vi kom oss fram i live, forteller Lundby.

Vi tar det fra starten:

Turen fra München i Tyskland til Ljubno i Slovenia tar vanligvis fem timer med bil. Lundby og lagvenninnene endte opp med å bruke ni timer.

DRAMA: Maren Lundby la ut dette bildet på Instagram da bilen med hopperne omsider var kommet løs i den slovenske villmarka. Foto: Maren Lundby / Instagram
DRAMA: Maren Lundby la ut dette bildet på Instagram da bilen med hopperne omsider var kommet løs i den slovenske villmarka. Foto: Maren Lundby / Instagram Vis mer

- Google Maps tok oss over et fjell. Der var det ingen andre biler som kjørte. Da vi nærmet oss hotellet, sto det på Google Maps at vi var ti minutter unna. Men da stoppet veien, som var stengt for sesongen. Omveien tok to timer ekstra, forteller Lundby.

- Da vi nærmet oss fra den andre siden av fjellet, ble vi stående fast i en bakke. Det var ikke akkurat kongedekk på bilen og vi satt bom fast. Det var helt tilfeldig at vi møtte en bil oppi der. Ellers vet jeg ikke hva vi hadde gjort.

Skihopperen påpeker: «Det var ikke mobilforhold der.»

Helt tilfeldig dukket det opp en person til slutt.

- Han kom som en åpenbaring og reddet oss, mener Lundby.

VANSKELIG: Maren Lundby har fått en trøblete start på sesongen. Her fra Granåsen på tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB
VANSKELIG: Maren Lundby har fått en trøblete start på sesongen. Her fra Granåsen på tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Hjelpen var en mann med traktor. Men Lundby var alt annet enn «høy i hopphjelmen» da det sto på som verst.

Rennene i Ljubno er den andre verdenscuphelga for hoppjentene. De har lidd av mangel på konkurranser denne sesongen, på grunn av coronaviruset. Dette har gått på motivasjonen løs. Men nå er de klare for å konkurrere igjen, selv om forberdelsene ble dramatiske.

Lundby fikk en svak start med sjuendeplass i det første verdenscuprennet i Ramsau. I NM i Granåsen tirsdag kom hun på fjerdeplass. Rennet ble vunnet av det nye stjerneskuddet, Eirin Maria Kvandal (19).

- Det er nok en litt annen oppladning som gir utslag, sier Lundby, som har vært plaget med jumper's knee.

- Jeg føler at jeg ikke helt er der jeg ønsker ennå. Da blir det litt sånn det blir. Det er et høyt nivå på hele norgeseliten og verdenseliten om dagen.

Nå er hun i det minste framme i Slovenia. Og kan snu det.

- Jeg har alltid sagt at VM i Oberstdorf er målet. Det står jeg for. Jeg føler meg sikker på at jeg skal komme i bra slag, sier skihopperen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer