Drama: Obos-kamp stoppet etter ett minutt

Kaos i Obos-ligaen, hvor kampen mellom Jerv og Åsane ble stoppet på grunn av dårlige baneforhold.

Obos-kampen mellom Jerv og Åsane ble avbrutt etter ett minutt. Årsaken er en bane full av gjørme og regn. Video: Eurosport Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Obos-kampen mellom Jerv og Åsane ble avbrutt etter ett minutt. Årsaken er en bane full av gjørme og regn. Kampen skal nå spilles klokka 19.30 på Sør Arena i Kristiansand.

Fedrelandsvennen skrev tidligere i dag at Åsane nekter å gå på banen mot Jerv på grunn av værforholdene, samtidig som dommeren hadde meldt at Obos-kampen skulle spilles. Avspark var etter planen 13.00. Et snaut kvarter seinere ble den sparket i gang.

Det har regnet mye på Sørlandet den siste tiden. Bilder fra Grimstad viser at det er store vannmengder og gjørme på Levermyr stadion. Det var flere personer som jobbet på spreng for å få banen i så god stand som mulig i forkant.

Jerv-spillerne varmet opp på den krevende gressmatta, mens Åsane glimret med sitt fravær.

TUNGE FORHOLD: Slik ser det ut på Levermyr stadion. Foto: Eurosport
TUNGE FORHOLD: Slik ser det ut på Levermyr stadion. Foto: Eurosport Vis mer

- Det er helt uaktuelt for oss å slippe spillerne ut på denne banen, sier oppmann og lagleder Odd Krister Føllesdal til Bergensavisen.

Åsane-spillerne skal ha svart med latter og hoderisting etter å ha slått noen pasninger på banen.

- Vi kan ikke spille på denne banen, sier Eirik Wollen Steen til BA.

- Går ikke

Likevel forsøkte de altså å spille, selv om Åsane vil at kampen skal flyttes.

- Vi kan ikke spille på denne banen. Det går ikke. Vi vil flytte kampen, sier Føllesdal.

Jerv var på sin side klar for kamp.

- Dommerne har sagt det blir kamp, og vi er klare som bare F vi. Det er gress, 10. desember og regn, så det at det er bløtt det tåler vi, sa daglig leder i Jerv, Trond Christoffersen, til Eurosport.

Baneforholdene viste seg imidlertid å være for krevende.

Blir spilt på Sør Arena

FVN melder at Starts hjemmebane Sør Arena kunne bli aktuelt som ny arena for oppgjøret, og det ble bekreftet seinere torsdag. Kampen starter 19.30.

Det er en viktig kamp som allerede har blitt utsatt. Jerv ligger på en 12.-plass i Obos-ligaen og kjemper for å unngå nedrykk, mens Åsane er nummer fem og kan sikre kvalik til Eliteserien med poeng.

- Vi prøver få fotballforbundet, dommer, delegater og Jerv til å forstå at meningen med å ha reservearena er at den skal brukes om banen ikke er god nok til å sikre spillernes helse. Vi forventer at kampen blir flyttet til reservearena som Jerv har oppgitt i forkant – slik alle gjør i disse tider. Dersom dommeren sier at kampen skal gå på Levermyr, så blir det bare ett lag på banen. Uansett hvilke konsekvenser det har for oss, sier Gorm Natlandsmyr i Åsane ifølge TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer