TOK GULL: Cafu var kaptein for laget som gikk helt til topps under VM i Sør-Korea og Japan. Her sammen med Ronaldo. REUTERS/Mariana Bazo
TOK GULL: Cafu var kaptein for laget som gikk helt til topps under VM i Sør-Korea og Japan. Her sammen med Ronaldo. REUTERS/Mariana BazoVis mer

Drama utspilte seg i Brasil-garderoben: Legende kastet ut

- Jeg var der for å gi guttene en klem.

(Dagbladet): I 2002 ledet den tidligere høyrebacken Cafu (44) landet sitt til VM-gull under mesterskapet i Sør-Korea og Japan.

12 år seinere var legenden tilskuer under landets absurde 7-1-tap for Tyskland. Etter hvert som målene rant inn bak sisteskansen Julio César, fikk Cafu se sønderknuste brasilianske spillere og publikummere.

- Kastet ut Etter fadesen ønsket derfor 44-åringen å uttrykke sin støtte overfor de involverte, men da han entret landslagets garderobe skal han ha blitt møtt av en iskald skulder av presidenten i det brasilianske fotballforbundet.

- Jose Maria Marin sa han ikke ville ha noen fremmede folk i garderoben, sier Cafu, ifølge Daily Mail.

Mannen som var kjent for å raide opp og ned høyresider i et voldsomt tempo i løpet av sin aktive karriere, forsøkte så å fortelle at han var der for å støtte spillerne.

- Jeg fortalte ham at jeg ikke var en fremmed - at jeg var der for å gi guttene en klem. Jeg ville trøste dem. Til min store overraskelse, ble jeg så å si kastet ut, sier Cafu.

Sa unnskyld Hendelsen føyer seg inn i rekken av kaostilstander rapportert fra Brasil. Landets innbyggere har tatt det ydmykende tapet svært tungt.

FK Haugesunds José Bamberg er selv brasilianer. Han tror folket kan komme til å vise sterk misnøye mot styresmaktene i tiden som kommer.

- Følelsene folket hadde før VM, den store misnøyen mot regjeringen, kan komme tilbake. Folket kommer ikke til å like det, men jeg vet ærlig talt ikke hva vi kan forvente, sa Bamberg til Dagbladet etter den utrolige kampen.

Rent sportslig forventes det at trener Luiz Felipe Scolari sitter svært utrygt. Etter kampen var han også raskt ute med å ta ansvaret for det sjokkerende resultatet.

- Til folket i Brasil: Unnskyld for dette forferdelige tapet. Jeg er ansvarlig for det katastrofale tapet. Det er jeg som tok ut laget og det er jeg som bestemte taktikken, sa Scolari på pressekonferansen etter matchen.