Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegerberg-søstrene

Dramaet bak Champions League-finalen: Andrine ble nektet å fortelle om Adas sykdom

Andrine Hegerberg grep så hardt tak i Ada Hegerbergs kjæreste at hun måtte be om unnskyld i etterkant. Snart kan søstrenes innholdsrike uker få et nytt klimaks.

INNHOLDSRIKE UKER: Andrine Hegerberg har spilt én stor finale og sett lillesøser Ada vinne en enda større finale. Snart skal de kjempe sammen for å få Norge til EM-finalen. Foto: NTB Scanpix
INNHOLDSRIKE UKER: Andrine Hegerberg har spilt én stor finale og sett lillesøser Ada vinne en enda større finale. Snart skal de kjempe sammen for å få Norge til EM-finalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært en svært innholdsrik måned for det som trolig er verdens beste fotballsøstre: Ada og Andrine Hegerberg.

Det startet da Andrine og Birmingham spilte FA-cupfinalen mot Manchester City foran rekordmange 35 271 tilskuere på Wembley 13. mai.

Og det kulminerte da Ada og Lyon vant Champions League-finalen og løftet det aller gjeveste mot PSG i Cardiff 1. juni.

Engasjementet var omtrent like stort i hele familien.

- Jeg grep så hardt tak i Adas kjæreste under finalen at jeg måtte si unnskyld, forteller Andrine Hegerberg til Dagbladet og ler.

- Det var han som var nærmest, så da måtte det gå utover han, forklarer Birmingham-profilen.

Snart håper de å spille en finale sammen for Norge i sommerens fotball-EM i Nederland. Der kan eventyret fortsette for Hegerberg-søstrene.

- Vi får håpe mamma og pappa får se oss i en ny finale snart. Det er EM-finalen som er målet. Vi har troa i laget på at vi kan klare det, men det blir mange tøffe kamper. Frankrike, Sverige, Tyskland og Sveits er blant de største utfordrerne, sier Andrine.

NY TRIUMF: Ada Hegerberg og Lyon vant Champions League-trofeet igjen. Foto: NTB Scanpix
NY TRIUMF: Ada Hegerberg og Lyon vant Champions League-trofeet igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En stor opplevelse

Hun har akkurat lagt en hektisk sesongavslutning bak seg og skal bruke de kommende ukene i Oslo og hjemme i Sunndal på å samle overskudd til landslaget møtes til precamp i starten av juli.

Da får Hegerberg-søstrene, som har en spesiell kjemi både på og utenfor banen, nok en gang en viktig rolle.

Der Ada stadig vekk hylles for sin enestående målteft og avgjørende scoringer for verdens beste klubblag, har Andrine fått en nøkkelrolle på Birmingham.

Overfor Dagbladet forteller 24-åringen at hun har tilbud fra andre klubber, men at hun foreløpig trives godt der hun er.

Samtidig drømmer hun om å gjøre som sin to år yngre søster og vinne Champions League-finalen.

- Ja, det er jo det jeg drømmer om. Champions League-finalen er det største, selv om det faktisk var flere tilskuere da vi spilte FA cupfinale. Det var litt rart, men veldig kult. Oppbygningen til finalen var fantastisk bra, og det var en stor opplevelse, forteller Andrine Hegerberg entusiastisk.

Dramaet før finalen

Entuasiasmen var også stor da hun så lillesøster Ada vinne det gjeveste trofeet sammen med lagvenninnene i Lyon. Det skjedde til tross for sykdomsdramaet som utartet i timene før kampstart.

NESTEN: Andrine Hegerberg og Birmingham tapte FA cup-finalen mot Manchester City. Foto: NTB Scanpix
NESTEN: Andrine Hegerberg og Birmingham tapte FA cup-finalen mot Manchester City. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ada ble syk og hadde ikke så mye energi som hun burde. Vi fikk beskjed om å ikke si det til noen. Jeg kunne ikke si det til BBC heller, avslører Birmingham-profilen.

- Hvorfor ikke?

- Vi skulle holde det tett for å unngå oppstyr og bevare roen mest mulig, forteller 24-åringen.

Heldigvis gikk det bedre enn fryktet.

- Ada meldte seg etter hvert klar for kamp. Jeg var ekstremt nervøs. Hun følte seg ikke på topp under kampen, men ga alt. Jeg senket nervene litt da hun gikk av banen igjen, men de kom virkelig tilbake under straffesparkkonkkuransen.

Emosjonelt øyeblikk

Da klarte hun ikke å holde følelsene inne.

- Det var veldig emosjonelt. Jeg er vanligvis rolig, men under finalen kom det fram et engasjement som vanligvis ikke er der når jeg ser andre spille kamp. Det var da jeg grep så hardt tak i Adas kjæreste at jeg måtte si unnskyld, forteller Andrine.

- Det var sykt kult, mye følelser, spenning og mange tårer som kom. Vi fikk etter hvert et øyeblikk sammen, Ada og jeg. Det var veldig fint, men uten tårer. Vi hadde brukt opp alle tårene fra kampslutt og fram til da.

- Det tyngste jeg har gjort

Andrine ble tett fulgt av et BBC-gjennom hele dagen. Interessen rundt kvinnefotball er voksende. Det er noe fotballjentene setter pris på.

- Det var veldig kjekt. Jeg fikk med meg mamma og pappa på finalen og hadde en veldig innholdsrik da.

KJEMI: Søstrene Andrine Hegerberg og Ada Hegerberg har en spesiell kjemi på banen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KJEMI: Søstrene Andrine Hegerberg og Ada Hegerberg har en spesiell kjemi på banen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Helst skulle hun også ha vunnet sin finale, men det ble tap mot Manchester City på Wembley.

- Det var ekstremt tungt. Å ta imot sølvmedaljen er noe av det tyngste jeg har gjort. Det var jo så langt å gå opp til dit vi fikk medaljen også, forteller 24-åringen.

- Det er så enorm forskjell på å tape og vinne finaler.

Har tilbud fra andre klubber

Selv om kontrakten snart utløper, kan Andrine Hegerberg tenkte seg å bli i Birmingham.

- Jeg trives godt i England og har kontrakt ut året. Jeg har noen tilbud nå, men ikke nødvendig fra bedre klubber enn Birmingham. Jeg får se hva som dukker opp etter hvert. Det er ikke fokuset, sier hun.

- Hva med Lyon?

- Ja, hvem vet. Det er en veldig attraktiv klubb, så klart.

Nå vil hun kjempe om EM-gull sammen med lillesøster Ada.

- Det hjelper å ha en klassespiss som Ada på topp. Ikke bare scorer hun mål; nå er hun også blitt bedre i det oppbyggende spillet og bidrar med flere målgivende pasninger, forteller Andrine.

- Ada og jeg har en spesiell kjemi på banen. Vi synes det er utrolig kult å få spille sammen på landslaget og setter stor pris på det. Vi snakker mye sammen og diskuterer hvordan vi kan gjør det best mulig, forteller Andrine Hegerberg.

Hele Norges coronakart