BAK MÅL:  Hopo Solo har tatt en ufrivillig pause fra landslaget og en frivillig pause fra klubblaget, skriver flere amerikanske medier.  Foto: NTB Scanpix
BAK MÅL:  Hopo Solo har tatt en ufrivillig pause fra landslaget og en frivillig pause fra klubblaget, skriver flere amerikanske medier.  Foto: NTB ScanpixVis mer

Dramaet fortsetter etter skandalekeeperens nye beskjed

Hope Solo (35) er utestengt fra det amerikanske fotballandslaget i seks måneder. Nå svarer hun med å ta pause fra klubblaget. Flere tror pausen kan bli lang.

(Dagbladet): Solo ble tidligere denne uka straffet etter at hun skjelte ut det svenske fotballandslaget under Rio-OL.

- Jeg mener vi spilte mot en gjeng feiginger. Det beste laget vant ikke. Dere så amerikansk lidenskap, vi ga alt vi hadde i dag, sa Solo.

Dette er er altså kommentaren som fikk henne utestengt i et halvt år.

Skandaler i fleng

I seg selv virket det som en knallhard straff for å slenge litt med leppa mens adrenalinet bobler, men fotballforbundet begrunnet la til at det hadde vært mange situasjoner de siste åra.

- Tatt i betraktning den siste tids hendelser, samt våre private samtaler - der hun fikk beskjed om å oppføre seg på en passende måte - har vi besluttet at dette er en korrekt straff, sier president i det amerikanske fotballforbundet - Sunil Gulati.

Dette er ikke første gangen Solo er i trøbbel:

  • I 2012 arresterte amerikansk politi Solos daværende kjæreste, den tidligere NFL-proffen Jerramy Stevens, for overfall på henne. Saken ble henlagt på bevisets stilling, og paret giftet seg neste dag.
  • Solo avslørte en rekke pikante detaljer om livet bak gjerdene under OL. - Jeg har sett utøvere ha sex under åpen himmel, på plener og mellom bygninger. Folk mister litt hemninger, fortsetter landslagskeeperen.
  • I 2014 ble Solo selv arrestert for familievold mot halvsøsteren og sin 17 år gamle nevø. Ektemannen Stevens har kalt det hele «en heksejakt».
  • Tidligere samme år ble Solo et ufrivillig offer da flere nakenbilder av henne lekket på internett av hackere.- Det er ekstremt sørgelig og uheldig at så mange kvinners rettigheter krenkes av ulovlig lekkasje av private bilder. Dette er over grensen for menneskelig oppførsel, uttalte Solo den gang.
  • I fjor ble Solo utestengt fra landslaget i én måned. Angivelig fordi hun satt på med ektemannen da han ble arrestert mistenkt for fyllekjøring.
UTE: Hope Solo får ikke spille med det amerikanske landslaget på seks måneder. Foto: NTB Scanpix
UTE: Hope Solo får ikke spille med det amerikanske landslaget på seks måneder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fått nok?

Etter hun fikk beskjed om at karrieren med flagget på brystet er midlertidig over, la Solo ut en beskjed på Twitter.

- I 17 år har jeg dedikert livet mitt til det amerikanske landslaget. Jeg har gjort jobben som en profesjonell utøver på den eneste måten som føltes riktig for meg. Jeg kunne aldri ha blitt den spilleren jeg har blitt hvis det ikke var for personligheten min.

Samtidig kom det flere meldinger om at keeperen var langt nede. Seattle Times skriver at karrieren kan være over, og trener for klubblaget Seattle Reign, Laura Harvey, sier følgende:

- Jeg er sikker på at Solo ble knust da hun fikk beskjeden.

Hun fortsetter:

- Jeg vet ikke om dette er slutten på karrieren. Men dette forandret alt. Det er noe vi må tenke nøye over.

Overraskende beskjed

Og nå har Solo tydelig tenkt seg om. Lørdag kveld amerikansk tid kom klubblaget med en overraskende beskjed.

- Solo har fått innvilget permisjon, og er ikke tilgjengelig for dagens kamp, skriver klubben på Twitter.

Der kommer det også fram at Seattle Reign har hentet inn en ny keeper.

Det amerikanske nyhetsstedet Yahoo tror Solo blir borte i lang tid:

- Det kommer til å gå lang tid før vi ser henne på fotballbanen igjen, skriver de.

Solo har vist før at hun har kommet tilbake sterkere etter skandaler. Så gjenstår det å se hva som skjer denne gangen.