Brennhett vær ga nordmennene utfordringer:

Dramaet i kulissene

Sterkt solskinn og norske sommertemperaturer gjorde jobben vanskelig for norske løpere og smørere under sprinten. Dette er hva som skjedde utenfor TV-bildene.

TRIPPELT NORSK: Johannes Høsflot Klæbo vant VM-sprinten foran Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRIPPELT NORSK: Johannes Høsflot Klæbo vant VM-sprinten foran Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt om VM

17 grader.

I skyggen.

Det var tøft å være utøver i Oberstdorf torsdag, men noen andre som har hatt et knallhardt døgn er smørerne.

Onsdag kveld kom beskjeden om at arrangøren måtte salte løypene. Kvelden før var det bestemt at rennene måtte bli flyttet fram.

Likevel var det sommertemperaturer da utøverne dundret opp de tøffe bakkene i våt snø. Det ble målt 31 grader på det varmeste. Det norske laget måtte ta en rekke grep underveis for å sikre suksess. De åpenbare var mye væske og nedkjøring med is mellom heatene.

Likevel var det drama i kulissene underveis i torsdagens renn.

Isposer

I skifteområdet til utøverne tøt de fleste ut til sidene for å slippe sollyset i noen få minutter. De norske utøverne gikk også til verks med isposer for, bokstavelig talt, å holde hodet kaldt.

- Jeg skulle helst sett at det var kaldere. Jeg liker 15 minus bedre enn dette. Det var bare å prøve å holde seg mest mulig i skyggen mellom heata for å holde hodet kaldt, forteller finalist Tiril Udnes Weng til Dagbladet.

Mellom kvart- og semifinalen jobbet de norske smørerne intenst. Dagbladet så at de var i hektisk aktivitet og smørerne sprang i full fart fra målområdet til smørebussen noen hundre meter unna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer