Tippeliga:

Dramaet i Tippeligaen fortsetter: - Vi har lagt sterkt press på Stabæk og særlig Lillestrøm

Glimt-ving Trond Olsen tror Lillestrøm rykker ned med tap på Nadderud i dag.

SLAPP JUBELEN LØS: Bodø/Glimts Trond Olsen (t.h.) jublet hemningsløst da lagkamerat Martin Bjørnbak gjorde 3-2 på et fantastisk frispark i kampen som endte 4-2 mot Strømsgodset på Aspmyra i går. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
SLAPP JUBELEN LØS: Bodø/Glimts Trond Olsen (t.h.) jublet hemningsløst da lagkamerat Martin Bjørnbak gjorde 3-2 på et fantastisk frispark i kampen som endte 4-2 mot Strømsgodset på Aspmyra i går. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BODØ (Dagbladet): I går var Trond Olsen sentral da Glimt snudde 0-2 til 4-2 på 27 minutter mot Strømsgodset.

Seieren sendte Glimt opp på 30 poeng, og ga bodøklubben et hardt tiltrengt pusterom i den spennende bunnstriden.

- LSK rykker ned med tap

I dag klokka 15.30 tar Stabæk imot Lillestrøm. Før kampstart ligger de på henholdsvis kvalik- og nedrykksplass med 27 og 23 poeng.

- Vi har lagt et sterkt press på begge. Og særlig på Lillestrøm, som må vinne i dag. Med tap tror jeg de rykker ned. Eventuelt må de vinne sine fire siste kampene, noe jeg ikke tror at de har kapasitet til. Så dagens kamp blir være eller ikke være, mener Trond Olsen.

- Hva med Stabæk?

- Stabæk har alle muligheter til å berge iallfall en kvalikplass. Men taper de mot Lillestrøm blir det kritisk. Derfor tror jeg på en kamp der begge lag starter forsiktig, men åpner seg opp etterhvert. Begge bør helst vinne.

- Trist om de rykker ned

Trond Olsen har en fortid, riktignok kort, i Lillestrøm. Han spilte halve 2006-sesongen for kanarifuglene.

- Nå kan Lillestrøm rykke ned, etter 42 sammenhengende sesonger i toppserien. Tanker om det?

- Det er trist om de rykker ned. Men i den situasjonen jeg er i med Glimt, så tenker jeg mest på vår egen situasjon.

- I fjor kapret Start kvalikplassen med kun 22 poeng. Hva blir status i år?

- For Glimts del er vi trygg med to seire til - og 36 poeng totalt. Jeg tror også vi kan klare oss med 34. Det er ikke usannsynlig at kvalikplassen går på 33 poeng.

Omstridt straffe-situasjon

Trond Olsen leverte avgjørende bidrag til snuoperasjonen mot Strømsgodset. Først skaffet han Glimt straffe på stillingen 0-2. En straffe Ole Jørgen Halvorsen omsatte i mål.

Godsets tomålsscorer Tommy Høiland felte Olsen, ifølge dommeren. Etter kampen nektet Høiland for i det hele tatt å ha vært borti Glimt-vingen.

- Var det straffe, Trond?

- Ja. Han er på foten min. Jeg hører til og med smellet, sier Trond Olsen kontant. Rett etter reduseringen la han inn til Fitim Azemi, som headet inn 2-2.

Ni målgivende

Olsen har så langt i år 15 målpoeng, i form av seks scoringer og ni målgivende pasninger (åtte ifølge altomfotball.no, ni ifølge ham sjøl).

- Fornøyd?

- Ikke egentlig. Jeg har brent for mange målsjanser. Men antall målgivende er bra. Det viktigste er at Glimt har mange som kan gjøre mål. I går scoret for eksempel begge midtstopperne. Det er lovende, sier Trond Olsen.

- Hvor viktig var seieren over Strømsgodset?

- Utrolig viktig. Når vi gjør opp status i november, kan den vise seg gull verdt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer