Dramatikk: - Jeg skreik

Heidi Weng ble stresset og holdt på å tryne.

TRØBBEL: Stein under skia skapte trøbbel for Heidi Weng. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): 10-kilometeren i den nasjonale skiåpningen er unnagjort.

Der var Therese Johaug helt suveren under intervallstarten, mens Heidi Weng - som ble nummer to - var involvert i en dramatisk hendelse underveis.

- Jeg fikk en svær stein i skiene som satte seg fast, så jeg måtte stoppe og ta den av. Så tenkte jeg bare at nå må jeg roe ned, for først ble jeg stressa og holdt på å tryne, sier Weng til NRK og fortsetter:

- Jeg skjønte at jeg måtte stoppe og ta den bort. Jeg skreik egentlig etter han ene treneren der, men så tenkte jeg: «Nei, nå roer du deg Heidi, det er ikke liv om å gjøre». Så jeg fikk den bort, og var veldig fornøyd med at jeg ikke stresset ettepå.

Weng forteller at hun måtte stoppe for å ta den av, etter rundt 1-1,5 kilometer.

- Det så sikkert bra ut. Jeg ropte på hjelp, men ingen kom. Men jeg lurte på om jeg skulle ta av meg skiene, men det ble litt drøyt, men det gikk bra, jeg fikk det til med staven, sier Weng til Dagbladet.

- Hvordan kan det skje?

- Det er bare uflaks, sier Weng, som sier det er «typisk henne».

Weng var snaut halvminuttet bedre enn forrige sesong, da hun gikk på en smell under sesongstarten. Hun startet halvminuttet foran Johaug, men ble raskt tatt igjen.

- Jeg tror ho fikk en stein i skiene, så hun misset litt der, så det var jo litt kjedelig, sier Johaug til Dagbladet.

BEITOSTØLEN: Therese Johaug kommenterer formen sin på skirennet på Beitostølen. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Thomas Haarstad. Vis mer

Resten av løpet handlet det om å prøve å holde ryggen til den suverene vinneren. Mot slutten måtte hun gi slipp.

Johaug vant med 43,9 sekunder til Weng. Silje Theodorsen ble nummer tre, snaut 1.19 bak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer