Dramatikk da Brann fikk en etterlengtet seier

Branns nye trener Lars Arne Nilsen kan puste lettet ut etter hektiske sluttminutter.

• Brann-Follo 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Rikard Norling ble i forrige uke sendt hjem til Sverige etter en skuffende start på sesongen for rødtrøyene. Ny trener ble hentet i rekordfart fra ferie på Kreta.

Før helgen kom Hødds trenerhelt fra 2012, Lars Arne Nilsen, nærmest stillegående inn; uten raketter og bengallys som sin forgjenger. Og med treningsdress på sidelinjen, der Norling stilte i dyr dress.

Men Nilsen har et klart mål om å bidra til opprykk. Treneren har i første omgang en seks måneders kontrakt. Kall det gjerne prøvetid. De siste årene har han jobbet som akupunktør. Han hadde kun to treninger med Brann før han ble kastet inn på stadion mot Follo.

Han lover ikke revolusjon over natten, men:

- Det er en mental greie dette her. Etter en lang periode med dårlige resultater er det viktig å få spillerne til å tro på seg selv igjen, fortalte Nilsen til TV2 Zebra i pausen.

Ingen synlig endring
Når fotballlag skifter trenere, så får de ofte et løft. Mange bergensere hadde nok håpet på dette mot Follo.
Men de må nok smøre seg med tålmodighet. Men det har bergenske fotballfans lite av. Men de kunne blitt bønnhørt etter kun fire minutter. Da skjøt Kristoffer Larsen ballen i stangen på et frispark fra tyve meter.

Etter den gode starten tok bortelaget over med hurtig og godt spill. Brann på sin side fortsatte sitt litt planløse og trege spill de var kjent for under Norlings ledelse. Follo på sin side var kvikkere til bens og mer ivrig på å angripe.

I det 34 minutt burde gjestene fra Akershus scoret. Alene med keeper burde Øystein Vestvatn scoret, men Leciejewski reddet mesterlig. Returen derimot burde også unge Håvard Haugen Dalseth puttet i mål, men Brann-forsvarer Bismar Acosta fikk reddet i siste liten.

Follo er kjent for sitt hurtige og gode spill framover på banen. Etter pause tok Follo enda mer over. Hjemmelaget ble gang på gang presset bakover, og skapte to store sjanser i løpet av de første tyve minuttene.

Larsen spesial 
Men så skjer det merkelige, mot spillets gang. I det 69. minutt. Branns innhopper Fredrik Haugen serverer en nydelig pasning til Kristoffer Larsen, som fra 18 meter kliner ballen med innsiden opp i venstre hjørnet for Jonathan Rasheed i Follo-målet. Urettferdig som bare det, men selvfølgelig en stor lettelse for Brann, fansen og ikke minst trener Nilsen på sidelinjen.

Da fikk Brann et ekstra gir. I det 83. minutt var Larsen frampå igjen. Skuddet hans måtte Follo-keeper gi retur på. Der dukket Kasper Skaanes opp og punkterte kampen. Trodde alle.

Men så reduserer Øystein Vestvatn minuttet før slutt. Da ble det panikk i Brann-leiren. Men de greide å holde unna i ekstratiden. Så vidt. For Torstein Mjønner fikk et annulert mål på angrep på keeper 30 sekunder før slutt.

Det var en tvilsom avgjørelse.

Mye å jobbe med Follo vil nok mene at de burde vunnet. Men så lenge de ikke scorer på 100 prosent-sjanser, så kan de takke seg selv i kveld.

Branns nye trener har en god del å jobbe med. Etterhvert vil han også endre sin forgjengers spillerstil.

Men i kveld puster han lettet ut. For ham var det viktig med en god start. For spillerne var det viktig å se at de kan vinne på en halvgod dag. Nå kan klatringen oppover tabellen begynne.

Men som Nilsen sa før kampen: - Vi har glimrende spillere i alle ledd. Min jobb blir blant annet å få dem til å skjønne det selv, sier Branns nye trener, Lars Arne Nilsen.