Dramatikk da Solberg ble verdensmester for andre år på rad

Brant to ganger i bilen.

SEIER: Petter Solberg er verdensmester i rallycross for annet år på rad etter en dramatisk avslutningsrunde. To ganger begynte det å brenne i nordmannens bil, men han sikret seg de nødvendige poengene. Her sammen med sønnen Oliver.
Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
SEIER: Petter Solberg er verdensmester i rallycross for annet år på rad etter en dramatisk avslutningsrunde. To ganger begynte det å brenne i nordmannens bil, men han sikret seg de nødvendige poengene. Her sammen med sønnen Oliver. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpixVis mer

Petter Solberg er verdensmester i rallycross for annet år på rad etter en dramatisk avslutningsrunde. To ganger begynte det å brenne i nordmannens bil, men han sikret seg de nødvendige poengene.

Det var kun svenske Timmy Hansen som kunne slå Solberg før helgens VM-runde i Argentina. Det skilte 26 poeng før runden, men nordmannen trengte kun fire poeng for sikre seg VM-seieren totalt. Ved å komme til semifinalen sikret rallycrosskjøreren minst fem poeng, noe som var målet.

De innledende rundene skulle opprinnelig gå lørdag, men ble utsatt til søndag på grunn av dårlig vær. I søndagens to første heat fikk Solberg store problemer med bilen, men kom seg til semifinalen likevel.

- Det var nervøst, helt sykt. Det brant i bilen i første heat. Så trodde vi at vi fikk fikset det, men det begynte å brenne i andre heat også, før vi fant ut av det. Vi tapte tid, men det gikk, sier Solberg til NTB.

Spydeberg-mannen endte på tredjeplass i VM-runden bak svenskene Robin Larsson og Mattias Ekström.

Dobbeltvinner 41-åringen forsvarte VM-tittelen fra i fjor med god kjøring i de første tre første heatene og etter hvert i semifinale og finale. Det siste heatet ble avlyst på grunn av sikkerhetsmessige årsaker og nordmannen kunne juble for seieren allerede før semifinalen.

- Det var helt fantastisk. Jeg er utrolig lettet etter å ha vært forsvarende mester. Da kan ting skje, sier Solberg.

VM i rallycross ble arrangert for første gang i 2014. Dermed er nordmannen den eneste som har vunnet verdensmesterskapet i bilsporten. Solberg har også vunnet rally-VM. Det skjedde i 2003, men i 2013 takket han for seg i rallysirkuset.

Solberg er den 17. racerføreren innen Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) som har tatt tre VM-titler eller flere.

- Det har vært helt en helt fantastisk sesong. Hele teamet har jobbet for dette, sier Solberg.

Gleder seg Solberg ser allerede fram til neste sesong. Nordmannen er lysten på mer suksess, men vet at det ikke blir lettere neste år.

- Konkurransen blir bare tøffere og tøffere, men jeg må bare jobbe hardere for å klare det igjen. Vi jobber inn mot en bilfabrikk nå, sier Solberg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram