Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drammen-sprinten 2017

Dramatikk etter seieren. Nilsson kalt inn til juryen:
- En skikkelig lærepenge

Stina Nilsson trodde ikke de nye stakefrie sonene i verdenscupen påvirket henne. Så ble hun kalt inn på teppet hos juryen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

DRAMMEN (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla hadde muligheten til å avgjøre sprintverdenscupen sammenlagt, men røk sjokkerende nok ut av prologen i Drammen.

Etter prologexiten skjønte den triple verdensmesteren fra Lahti-VM absolutt ingenting. Hun følte seg pigg og kunne ikke forstå hvorfor hun ble nr. 31 i prologen.

- Det er kjemperart. Jeg skjønner egentlig ikke hva som skjer, jeg. Jeg følte at jeg gikk bra på ski og at ting fungerte bra. Det er helt uforståelig, sa Falla til Dagbladet.

Da benyttet Stina Nilsson muligheten til å knappe kraftig innpå Caspersen Falla i sprintsammendraget. Der det norske håpet ikke fikk med seg ett eneste verdenscuppoeng, gikk Nilsson hele veien, vant og kapret 100 poeng.

- Jeg var sikker på at Maiken skulle avgjøre sprintcupen i dag. Jeg skjønte ingenting da hun røk ut i prologen, forteller Nilsson til Dagbladet.

Nilsson kalt inn på teppet

Med seieren i Drammen reduserte Nilsson forspranget opp til sprintleder Falla til bare 42 poeng før verdenscupavslutningen i Canada. Nilsson jublet og var i meget godt humør etter seieren. Den var etterlengtet etter at VM i Lahti ble en stor skuffelse.

DRAMATISK ETTER MÅLGANG: Stina Nilsson er nervøs  på vei inn til juryen .  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRAMATISK ETTER MÅLGANG: Stina Nilsson er nervøs  på vei inn til juryen . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men så startet dramatikken i Drammen. Rett etter at Nilsson sa i seiersintervjuet at de nye stakefrie sonene ikke påvirket henne, ble hun kalt inn på teppet til juryen for uregelmessig staking i sonen som er merket med teksten «Technique zone».

Problemet var ikke at Nilsson staket for lenge inn i den stakefrie sonen, men at hun begynte å stake for tidlig over bakketoppen.

- Jeg trodde ikke de nye stakefrie sonene berørte meg, men så ble jeg plutselig kalt inn til juryen. Jeg ble veldig overrasket, forteller Nilsson til Dagbladet.

- Jeg fikk en advarsel og en skikkelig lærepenge. Jeg staket for tidlig oppe på toppen, før den stakefrie sonen var over. Jeg skvatt da jeg fikk beskjeden. Jeg fikk meg en skikkelig lærepenge. Nå vet jeg at jeg kan bli disket for det, sier den svenske langrennsstjerna.

Saarinen hyller Drammen

Denne gangen slapp hun heldigvis med skrekken og beholder seieren foran Krista Pärmäkoski, Hanna Falk og Kathrine Harsem, som ble beste nordmann på 4. plass.

- Dette var veldig deilig. Jeg trengte denne, sier Nilsson etter seieren.

De utenlandske stjernene nøt den herlige atmosfæren i bysprinten i Drammen.

SLAPP MED SKREKKEN: Stina Nilsson unngikk disk og beholder seieren i Drammen, men fikk seg en lærepenge.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLAPP MED SKREKKEN: Stina Nilsson unngikk disk og beholder seieren i Drammen, men fikk seg en lærepenge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Dette er den beste plassen å gå på ski, med klassisk sprint og så fantastisk stemning og atmosfære. Det blir ikke bedre enn dette, sier den finske veteranen Aino-Kaisa Saarinen til Dagbladet.

Der de norske gutta herjet og slo tilbake etter et VM uten individuelle VM-gull, skjedde det motstatte hos kvinnene. De norske langrennsjentene vant seks av seks VM-gull i Lahti, men på sprinten i Drammen var det ingen nordmenn på pallen.

Overraskende svikt

Forhåndsfavoritt Maiken Caspersen Falla røk i prologen, mens Marit Bjørgen og Heidi Weng forsvant overraskende nok ut i kvartfinalen. Harsem ble beste nordmann på 4. plass, Ingvild Flugstad Østberg ble nr. 8, mens Lotta Udnes Weng glimtet til med en sterk 12. plass.

- Jeg vet ikke hvorfor det gikk så tungt, men jeg er sliten og lei etter VM. Jeg har mest lyst på ferie jeg nå, sier Weng til Dagbladet.

- Er det VM-rusen som er årsaken?

- Kanskje det. Det er godt mulig, sier verdenscuplederen.

Hun får støtte av Bjørgen.

- Ja, det er en utladning å gå rett etter VM. Jeg har vært sliten de siste dagene, men jeg hadde håpet å henge litt bedre med i dag. Men jeg er motivert for å gå en bra tremil i Holmenkollen, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Dette viser om ikke annet hvor bra dere traff med formen i VM?

- Ja, det er sant. Det er det vi har jobbet mot. Da er det ikke unaturlig at det kommer en liten utladning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media