Dramatikk for «Innovation Kværner II»

Ni båter med store og små skader seiler nå mot Australias vestkyst etter å ha opplevd dramatikk i jorda-rundt-seilasen gjennom Sørishavet. Uhellene forfølger «Innovation Kværner II» og båtene bakfra suser innpå.

Først raste toalettet sammen under «Innovation...»-seiler Robbie Naismith (35) som var i ferd med å gjøre sitt fornødne i 18 knops fart. Seinere kolliderte «Innovation Kværner II» med en hval. Og rekken av uhell ble forlenget da styrbord styreratt ble revet av etter å ha blitt truffet av en kjempebølge.

Det går med andre ord hardt for seg om bord på den norske Whitbread around the world-båten. «Innovation...» ligger fortsatt på 2. plass, men havnet sammen med lederbåten «Swedish Match» og treer'n «Toshiba» i et vindfattig høytrykk i går. Båtene bakfra seiler innpå. Særlig engelske «Silk Cut», som til tross for hull i dekket og storseilet håper på verdensrekord i utseilt distanse pr. døgn (434,4 nautiske mil).

«Swedish Match» har under 2000 nautiske mil til Fremantle. «Innovation...» ligger ca 300 nautiske mil bak og «Toshiba» 470.
- Et kjempebrak og en enorm rystelse. Vi trodde først vi haddde truffet en bølge på en uheldig måte. Men det viste seg å være en hval som ødela baugen vår, forteller skipper Knut M. Frostad om uhellene.

- Ikke før var vi ferdige med baugreparasjonene ble vi rammet av en diger bølge som slo over båten bakfra og som rev løs styrbord styreratt (båten har to, red.adm.).

- Heldigvis ble ingen personer skadd i uhellene.