Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dramatikk for Philippe Gilbert: - Jeg ble livredd

Ledet etappen da han gikk i bakken på den 16. etappen.

GIKK OVER KANTEN: Philippe Gilbert hadde for høy fart inn i svingen, og greide ikke å stoppe før han traff kanten av veien. Skjermdump: TV 2
GIKK OVER KANTEN: Philippe Gilbert hadde for høy fart inn i svingen, og greide ikke å stoppe før han traff kanten av veien. Skjermdump: TV 2 Vis mer

Det gikk galt for Philippe Gilbert under dagens Tour de France-etappe. Den belgiske 36-åringen suste nedover en bratt nedoverbakke da det gikk galt.

Han feilberegnet og kom altfor raskt inn i en sving. Gilbert greide med det ikke å stoppe opp og dunket inn i det lille gjerdet på kanten og falt ned i grøfta på den andre siden.

Du kan se hele videoen på TV 2s hjemmeside.

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd uttalte:

- Nei, jeg kan ikke berolige dere. Jeg så dessverre de samme bildene som dere. Det så ikke bra ut. Det eneste jeg kan si er at det verste er når han stopper opp. Så gjenstår det å se hva som er på baksiden. Vi får håpe det ikke er for mye steiner. Jeg ble livredd.

Heldigvis gikk det bra med Gilbert. Etter å ha klatret opp fra grøfta fikk han en rask legebehandling før han fortsatte videre.

Det rant blod nedover den ene armen og Gilbert virket (selvfølgelig) forslått, men han ga en tommel til TV-kameraet og antydet at dette hadde gått bra.
(Saken fortsetter under grafikken)

Gilbert var i brudd sammen med blant annet Edvald Boasson-Hagen da det gikk galt. Han tapte over fem minutter til utbruddskameratene i fallet, men i det store og det hele er det uten betydning akkurat nå.