TOMÅLSSCORER: Edwin Gyasi sørget for ett poeng til hjemmelaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Edwin Gyasi sørget for ett poeng til hjemmelaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Dramatikk i Ålesund da dommeren først blåste offside - og så godkjente målet

Spillerne stormet mot linjedommeren.

•Aalesund - Vålerenga 2-2 (1-1)

ÅLESUND (Dagbladet): Det så lenge mørkt ut for bortelaget i kveldens kamp på Color Line Stadion, særlig da Edwin Gyasi sendte hjemmelaget opp til 2-1 etter 88 minutter og det oppstod fullt kaos på banen.
 
Linjedommeren hadde nemlig vinket for offside da Gyasi sendte ballen inn bak Aslak Falch. Hele Aalesund-laget løp mot sidelinja og linjedommeren, og Kjetil Wæhler stod midt inni alle Aafk-spillerne.

Heldigvis for hjemmelaget endte det opp med mål for Gyasi etter litt diskusjon, men da var Wæhler på krigsstien. Ett minutt sørget nemlig forsvarsspilleren for 2-2 og ett poeng hver til begge lagene.

- Var redd Etter kampen innrømmet tomålsscoreren at han var redd for at det andre målet hans ikke skulle godkjennes.

- Jeg så bare alle spillerne løpe til dommeren og linjedommeren. Jeg ante ikke hva de sa. Det er klart jeg var redd for at det ikke skulle godkjennes, sier Gyasi til Dagbladet.

Da det til slutt ble godkjent, var han sikker på at de ville ta tre poeng.

- Det var sent i kampen da vi fikk målet, jeg var sikker på at vi ville vinne da, sier han.

Våknet etter ti minutter Det var viktige poeng, for to lag som har slitt i vårsesongen. Vålerenga står også uten seier på fremmed gress i serien.

Uten å ha skapt nevneverdig mye de første ti minuttene, slo Aalesund til og sjokkerte bortelaget, da Edwin Gyasi først finta ut både Ghayas Zahid og Simon Larsen, før han klinka ballen inn bak Aslak Falch i Vålerenga-målet.

Før dette hadde Vålerenga klart vært det beste laget på banen, men i likhet med andre kamper de har spilt denne sesongen, slet gjestene med å få ballen inn i mål.

Det var heller ikke overraskende at hjemmelaget da kom til flere sjanser, de største kom etter drøye 30 minutter.

Først da bortelaget var svært heldige, etter at Falch sendte ballen ut til Sander Berge. Med to Aalesund-spillere rundt seg mista han ballen til Franck Boli som pressa 18-åringen og vant ballen. Berge felte Boli like utenfor 16-meteren, men hjemmelagets spiller fikk ballkontroll. Da hadde Vålerenga rydda opp i den bakre rekka, og fikk hindret tangotrøyene i en 2-0-ledelse.

Like etter la John Arne Riise inn i feltet, men en Vålerenga-spiller sendte ballen ut igjen. Der venta Mikkel Kirkeskov Andersen, som kun var en liten blokkering unna 2-0-målet.

Tamt bortelag I underkant av ti minutter senere fikk Aalesund en gedigen mulighet, da de fikk et frispark inne i 16-meteren etter et tilbakespill til keeper. John Arne Riise fikk ballen av broren, som gjorde at Vålerenga fikk satt fart ut og klarert skuddet til corner.

På overtid fikk bortelaget en etterlengta sjanse, da de fikk et frispark like utenfor 16-meteren. Heller ikke her maktet Herman Stengel og resten av Vålerenga å sette ballen inn bak Andreas Lie i Aalesund-målet.

Andreomgangen på Color Line Stadion kunne ikke by på mye festfotball, men det ble i det minste litt jubel da Elias Mar Omarsson satte utlikningsmålet etter 70 minutter. Simon Larsen finta seg inn i 16-meteren, og la inn. På returen fra Andreas Lie dukket Omarsson opp i full fart, og kunne krangle inn til et fortjent utlikningsmål.

Deshorn Brown var nær ved å sende Vålerenga opp til 2-1, da han fikk stå overraskende lenge uten å bli pressa etter 75 minutter. Han fikk vridd seg rundt og klinka til, men ballen gikk på undersiden av tverrliggeren og ut, isteden for inn.

Ghayas Zahid jobbet seg framover, men fikk aldri ballen i mål. Heller ikke etter 80 minutter, da Brown så en ledig Zahid på venstrekanten og sendte avgårde en fantastisk pasning. Zahid mista nemlig festet, og det hele ble komisk da han falt like før han fikk skutt.

Det ble dramatisk på slutten, men poengdeling etter Gyasi og Wæhlers to mål på tampen.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.