Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United - Sevilla

Dramatikk i Manchester: United på hodet ut av Champions League

Kampen så lenge ut til å bli målløs. Da dukket innbytter Wissam Ben Yedder opp med to scoringer på fire minutter.

SE ALLE MÅLENE: Det ble dramatikk på Old Trafford det siste kvarteret. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United - Sevilla 1-2 (0-0) 1-2 sammenlagt.

(FourFourTwo): - Dersom vi ikke går videre i kveld, ser vi kvartfinalen på TV. Det er så enkelt.

José Mourinho kom med disse ordene til BT Sport før kveldens viktige Champions League-kamp mot Sevilla, der en kvartfinalebillett lå i potten. Portugiseren var også sikker på at Sevilla ville ha en sjanse til å gå videre helt til det siste.

Og han fikk smertefullt rett - sett med United-øyne.

Etter en sjansefattig kamp tok plutselig Sevilla ledelsen ut av det blå et snaut kvarter før slutt, da innbytter Wissam Ben Yedder banket ballen i mål bak David de Gea etter et fint angrep. ​

Og kalddusjen var bare en forsmak på hva som ventet hjemmelaget, for noen minutter etterpå doblet spanjolene ledelsen etter scoring av samme mann. Ballen sneik seg inn ved bakerste stolpe hvor David de Gea var sist borti ballen, men ikke klarte å hindre scoring.

Ballen sneik seg såvidt over linja da keeperen forsøkte å bokse den unna, og sisteskansen skulle gjort det bedre i den situasjonen.

Lamslåtte United-spillere hadde bare litt mer enn ti minutter pluss tillegg på seg til å score tre mål.

Og reduseringen kom fra Romelu Lukaku på volley da det var spilt 84 minutter, men det var for seint for de røde, som er ute av turneringen før moroa har begynt.

- Ikke defensive

Det var en fattet Mourinho som møtte pressen etter kampen. På spørsmål hva mannskapet hans manglet, svarte han til Viasat:

- Det første målet. Det første målet er alltid viktig i slike kamper.

- Var dere litt taktisk forsiktige? ville reporteren vite.

- Jeg syns ikke det, jeg syns vi var det motsatte. Vi spilte med mange angrepsspillere. Vi ga Fellaini og Lingard frihet. Begge skapte sjanser og begge var i 16-meteren. Vi spilte med tre angrepsspillere, jeg syns ikke vi var defensive i det hele tatt, svarte Mourinho.

1-2: Romelu Lukaku setter inn trøstemålet. Video: Viasat

Sjansefattig

Manchester United kunne tatt seg til kvartfinalen i Champions League for første gang siden 2013/14-sesongen (exit mot Bayern München i kvartfinalen).

Sevilla hadde på sin side ikke vært i kvartfinalen siden 1957/58-sesongen. Forrige sesong ble det exit mot engelske Leicester i åttedelsfinalen.

I kveld fikk de engelsk revansj.

Hjemmelaget startet kampen best, og Romelu Lukaku kom til to brukbare sjanser i løpet av de første fem minuttene. Først skjøt han et stykke over mål etter veggspill, før han ble taklet i siste liten da han skulle avslutte fra kloss hold.

Men etter hvert som minuttene gikk, kom bortelaget mer og mer med i kampen. Sevilla hadde ballen mye, men spilte seg kun til noen mindre muligheter før halvtimen spilt.

Det var knyttet spenning til om Paul Pogba ville rekke kampen etter at han mistet Liverpool-oppgjøret med en skade, men franskmannen startet på benken. I stedet spilte Marouane Fellaini.

Mannen med den karakteristiske manken fikk kampens første store mulighet da han spilte vegg med Alexis Sanchez og skjøt rett på keeper Sergio fra skrått hold.

Til tross for at Marcus Rashford spilte en god kamp og scoret to mål på venstrekanten mot Liverpool, ble unggutten plassert på høyresiden i kveld. Hverken han eller Alexis Sanchez på motsatt side klarte å markere seg før hvilen.

0-1: Sevilla tar ledelsen etter 73 minutter. Video: Viasat

To raske mål

I løpet av de siste 15 gangene Manchester United har fått med seg uavgjort på bortebane i den første kampen i sluttspillet i Europa, har de røde til slutt gått videre. I tillegg er det kun Manchester City som har vunnet på Old Trafford i alle turneringer denne sesongen (20 kamper).

Men statistikk er statistikk - og til for å brytes.

Ifølge BBC har det skjedd 30 ganger at en kamp har endt 0-0 i sluttspillkampene etter gruppespillet, og hele 21 ganger har laget som da spilte borte først gått videre. Det skjedde ikke i kveld.

Etter hvilen kunne Sevilla fått en gedigen mulighet, men en litt upresis ball gjorde at Joaquin Correa ikke kom alene med David de Gea. I stedet måtte argentineren vende opp, noe som gjorde at Eric Bailly fikk den nødvendige tiden til å sette inn en susende takling i siste liten.

I motsatt ende fikk Jesse Lingard fyrt av et skudd fra skrått hold, og keeper Sergio fikk akkurat fingertuppene på ballen.

Deler av publikum på Old Trafford begynte etter hvert å pipe, og det er lett å tenke at det var fordi de ønsket at hjemmelaget skulle angripe mer.

I stedet scoret altså Sevilla to raske mål, før United reduserte med sju minutter igjen å spille. Nærmere kom aldri Manchester United, som må se kvartfinalene på TV.

0-2: David de Gea klarer ikke å hindre baklengsmål. Video: Viasat

Følgende øvrige lag er videre til kvartfinalen: Manchester City, Liverpool, Juventus, Real Madrid og Roma. De to siste åttedelsfinalene (Barcelona - Chelsea og Besiktas - Bayern München) spilles i morgen.

Kvartfinalene trekkes fredag 16. mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!